Politică

Directorul de Dezvoltare al Primăriei Cluj-Napoca va fi numit secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene

Ovidiu Cîmpean, director de Dezvoltare în Primăria municipiului Cluj-Napoca, ar urma să fie numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ovidiu Cîmpean va fi numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Foto: Facebook/ Ovidiu Cîmpean Ovidiu Cîmpean va fi numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Foto: Facebook/ Ovidiu Cîmpean

 

 


Director de Dezvolare în Primăria Cluj-Napoca și coordonator al Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), Ovidiu Cîmpean ar urma să fie numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de bihoreanul Marcel Boloș, potrivit surselor Monitorul de Cluj

 


Cîmpean ar urma să ocupe funcția pe care alt ardelean, sibianul Cristian Roman, a eliberat-o recent. El a fost demis din funcție în urmă cu două săptămâni.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Întrebat de reporterii monitorulcj.ro, Ovidiu Cîmpean nu a confirmat, dar nici nu a infirmat această informație, arătând că va face declarații atunci când se va știi ceva „oficial”. 


În funcția ocupată în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean a reușit să atragă sume importante din fonduri europene pentru proiectele de infrastructură din oraș, în special în ceea ce privește programele de smart city, walkable city și Clujul Verde. De asemenea, a condus numeroase dezbateri publice organizate de municipalitate în cadrul CIIC.

Cristian Roman, demis din Ministerul Fondurilor Europene

Cristian Romana fost dat afară de ministrul Marcel Boloș din funcția de secretar de stat în 11 mai, după ce l-ar fi jignit pe ministru și s-ar fi încuiat în birou, potrivit presei sibiene


 Înainte să fie numit secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în martie 2021, Cristian Roman a ocupat funcțiile de prefect de Sibiu și manager al spitalului TBC Sibiu.

Încă de atunci se vehicula că, cel mai probabil, în funcție nu va mai fi numit un membru de partid, ci un tehnician cu mai mulți ani de experiență în fonduri europene. Cu toate că a candidat la alegerile parlamentare din 2020 pe listele PNL, experiența în proiecte pe fonduri europene a lui Ovidiu Cîmpean l-ar recomanda pentru această funcție, Clujul ocupând ani la rând loc fruntaș în absorbția de fonduri europene.


De asemenea, ministrul Marcel Boloș a avut relații strânse cu aparatul primăriei, din care făcea parte și Ovidiu Cîmpean, în timp ce ocupa funcția de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu sediul la Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Clujul, cele mai multe contracte cu fonduri europene, între 2014-2020

abonare newsletter