Politică

Premierul Ciucă, despre metroul clujean: „Vom continua să sprijinim acest proiect pentru că e cât se poate de necesar”

Premierul Nicolae Ciucă vorbește vineri despre administrațiile locale și proiectele lor, la Cluj. Despre viitorul metrou al Clujului, Ciucă spune că acesta este un proiect „cât se poate de necesar” care va primi mereu sprijin.

Premierul Nicolae Ciucă vorbește vineri despre administrațiile locale și proiectele lor, la Cluj / Foto: monitorulcj.ro Premierul Nicolae Ciucă vorbește vineri despre administrațiile locale și proiectele lor, la Cluj / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Premierul Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă organizată la Cluj-Napoca, a discutat despre o modalitate în care administrațiile locale din România să fie mai bine „conectate” între ele.

 


Acest lucru ar consta și în folosirea și „împărtășirea” de exemple de bune practici:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„A fost o bună oportunitate să discutăm cu reprezentanții administrațiilor locale (...) aspecte care sunt legate de modalitatea în care putem să legăm/conectăm mai bine administrațiile între ele, modalitatea în care exemplele de bună practică pot fi folosite și împărtășite cu administrații, care în momentul de față privesc și admiră realizările din acele localități care au reușit să producă o anumită dinamică în ceea ce privește dezvoltarea la nivel local și aspecte ce țin de domeniul inovării, digitalizării, înaltei tehnologii. De asemenea, a fost o dezbatere în care am putut să avem și opinia unor reprezentanți ai autorităților locale din alte țări și cred că astfel de activități trebuie să continue și să se intensifice”, a spus Ciucă.


Proiectul metroului - „cât se poate de necesar”

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a amintit de proiectele mari ale Clujului, între care și viitorul metrou, despre care spune că este foarte necesar pentru cetățeni.

În același timp, Ciucă spune că va continua să sprijine proiectul metroului:


„Am spus-o înainte cu o săptămână la Alba Iulia, o spun și acum aici la Cluj - dovada clară că acolo unde avem administrații liberale cum sunt la Cluj, Alba Iulia, Oradea... s-au putut realiza obiective asumate, care au însemnat nimic altceva decât asumarea responsabilității (...) Am văzut o serie întreagă de proiecte care se află într-un stadiul în care pot să fie demarate. Discutăm atât de Spitalul Regional, cât și de proiectul metroului din Cluj.

Am sprijinit și vom continua să sprijinim acest proiect pentru că el este cât se poate de necesar cetățenilor municipiului Cluj-Napoca, îndeosebi dacă privim ritmul în care municipiul s-a dezvoltat în zona metropolitană și dincolo de măsurile pe care Primăria le-a luat deja în ceea ce privește tranzacţia la energia verde, către energia curată. Deja sunt mijloace de transport în comun electrice, sunt proiecte care vor continua să ducă la modernizarea și eficientizarea tuturor activităților la nivelul municipiului și județului”, a spus premierul.

Întâlnire cu primarii din Cluj

În vizita sa la Cluj, Ciucă s-a întâlnit și cu mai mulți primari ai comunelor și orașelor din județ.

La întâlnirea respectivă atenția a fost îndreptată spre preocupările pe care aceștia le aveau:

„Am avut, de asemenea, întâlnire cu primarii comunelor și orașelor din județul Cluj. A fost o discuție prin care am putut să luăm act de toate preocupările și de tot ceea ce poate să însemne o decizie la nivelul Guvernului pentru a putea să flexibilizăm întregul pachet de proceduri birocratice pentru a înlesni derularea și punerea în practică a proiectelor asumate la nivel local”, a adăugat Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI:

Ce probleme de mediu va aduce metroul clujean? Primăria: 60 de milioane de călători ar urma să călătorească cu metroul în 2030

Piața Mărăști devine de nerecunoscut! Primăria ia din spațiile pentru mașini și le dă pietonilor. Stație de metrou și parking subteran

Ultimele Stiri
abonare newsletter