Politică

Liberalii își vor alege săptămâna viitoare președintele. Gheorghe Flutur, ales șef interimar până la Congres

Congresul extraordinar al PNL, pentru alegerea unui nou preşedinte al formaţiunii, va avea loc pe 10 aprilie, a decis, duminică, Consiliul Naţional al liberalilor, care a validat o propunere în acest sens.

Liberalii își vor alege săptămâna viitoare președintele. Gheorghe Flutur, ales șef interimar până la Congres/ Sursă foto: Partidul Național Liberal - Facebook Liberalii își vor alege săptămâna viitoare președintele. Gheorghe Flutur, ales șef interimar până la Congres/ Sursă foto: Partidul Național Liberal - Facebook

 

 


Congresul extraordinar al PNL va fi convocat, duminică, 10 aprilie, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

 


Membrii Consiliului Naţional au fost de acord şi cu toate celelalte propuneri referitoare la numărul de delegaţi, precum şi la termenul pentru depunerea moţiunilor.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 Astfel, a fost menţinută propunerea privind participarea unui număr de 1.300 delegaţi, dintre 617 delegaţi de drept şi 683 delegaţi aleşi.

Termenul pentru depunerea moţiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18.00 iar dezbaterile în cadrul comitetelor directoare judeţene vor trebui să aibă loc până vineri, ora 22.00. Un proiect de moţiune va fi acceptat dacă va avea susţinerea a cel puţin zece hotărâri de comitete directoare judeţene.


Gheorghe Flutur, președinte interimar al PNL până la Congres

Gheorghe Flutur a fost ale președinte interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie, în cadrul Biroului Permanent Național al liberalilor, reunit duminică.

Totodată, Lucian Bode va deţine funcţia de secretar general interimar, conform unei decizii adoptate tot în unanimitate, de acelaşi for. Deciziile vin în contextul demisiei lui Florin Cîţu din funcţia de preşedinte al PNL.


Astăzi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuţiunile preşedintelui PNL interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate şi le mulţumesc pentru încredere colegilor. Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuţiilor de secretar general de către domnul prim-vicepreşedinte Lucian Bode, pe această perioadă. Avem foarte multe activităţi şi e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat. Şi domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Naţional", a declarat Flutur.

Premierul Nicolae Ciucă analizează dacă va candida

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că analizează dacă îşi va depune candidatura la preşedinţia PNL, precizând că nu a luat deocamdată o decizie în acest sens.

„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face. Eu până în acest moment nu am luat o decizie. Doar ce s-au finalizat lucrările Consiliului Naţional. Astăzi nu s-a discutat despre nicio propunere”, a declarat Ciucă la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă intenţionează să-şi depună candidatura la şefia PNL, el a arătat că analizează această decizie.

El a precizat că că a fost prezent, duminică, la ambele şedinţe ale conducerii PNL, unde a prezentat măsurile luate de Executiv în ultima perioadă.

„Am avut posibilitatea să prezint tuturor membrilor modul în care se desfăşoară activitatea Executivului şi care sunt preocupările şi măsurile care au fost luate, astfel încât să luăm măsurile necesare pentru asigurarea tuturor celor necesare, astfel încât să depăşim criza preţurilor la energie, la gaze şi, desigur, să facem faţă provocărilor crizei de securitate generate de invazia forţelor ruse în Ucraina. Şi, de asemenea, tot ceea ce am reuşit să realizăm până în acest moment, astfel încât să putem să îndeplinim jaloanele şi ţintele din PNRR. De asemenea, să analizăm posibilităţile noastre, astfel încât să putem să beneficiem de flexibilizarea oferită de Comisie în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene pentru celelalte măsuri pe care Guvernul trebuie să le ia”, a explicat premierul.

Întrebat dacă Florin Cîţu ar trebui să mai rămână preşedinte al Senatului, el arătat că nu există motive pentru care ar trebui ca acesta să plece din funcţie.

„În acest moment, nediscutându-se alte demersuri, şi având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece din această funcţie. Ar fi fost bune să vină (la şedinţe - n.red), da”, a afirmat Ciucă.

 

CITEȘTE ȘI:

Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al PNL. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter