Politică

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Niciun român nu trebuie să se teamă”

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, joi, că România nu va fi atrasă în războiul ruso-ucrainean şi îi îndeamnă pe români să fie liniştiţi pentru siguranţa lor şi a celor dragi.

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Niciun român nu trebuie să se teamă” Klaus Iohannis, după ședința CSAT: „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Niciun român nu trebuie să se teamă”

 

 


România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina, iar românii nu trebuie să se teamă pentru siguranţa lor, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

 


„Dragi români, ştiu că sunteţi îngrijoraţi de conflictul care are loc nu departe de graniţele ţării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale"”, a afirmat şeful statului după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google NewsKlaus Iohannis a subliniat că România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei și a subliniat că singura soluție de a depăși cu bine această gravă criză este cea diplomatică.

„Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina”, a asigurat Iohannis. El a punctat că România „beneficiază de cele mai ample garanţii de securitate posibile”.

„Statutul de membru NATO şi al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejaţi în faţa oricărei potenţiale agresiuni”, a adăugat preşedintele.

Iohannis a vorbit despre securitatea şi siguranţa cetăţenilor români.

„Vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României şi aliaţii noştri internaţionali, pentru ca securitatea şi siguranţa cetăţenilor români să nu fie sub nicio formă afectate”, a punctat preşedintele. 


Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis: 

-Din păcate, în această dimineață, Federația Rusă a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive împotriva unui stat independent și suveran. Azi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. 

-Azi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieților cetățenilor. Rusia este agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul, și întreaga planetă vede azi limpede acest adevăr incontestabil. România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată și neprovocată armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești. 


-În ultimele săptămâni, SUA, NATO, UE au făcut tot posibilul ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat întotdeauna pentru continuarea dialogului în vederea detensionării situației de la granițele Ucrainei. 

-Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflict. Dar vă asigur, niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale. România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile: intrarea în NATO și UE, parteneriatul strategic cu SUA reprezintă o umbrelă extrem de solidă.
 

CITEȘTE ȘI:

Ucraina, lovită de al doilea val de atacuri cu rachetă: „Nu este o invazie rusă doar în estul Ucrainei, ci un atac de amploare”

Cel puțin 8 morți și zeci de răniți în Ucraina, după invazia Rusiei. Aproape 20 de oameni, dați dispăruți

Reacția lui Iohannis, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

abonare newsletter