Politică

Claudiu Târziu nu îl vrea președinte de onoare AUR pe Călin Georgescu. Avansează numele fostului rector UBB

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, se dezice de Călin Georgescu, pe care nu îl vrea președinte de onoare. Avansează numele președintelui Academiei, clujeanul Ioan-Aurel Pop, fost rector al UBB.

Claudiu Târziu nu îl vrea președinte de onoare AUR pe Călin Georgescu. Avansează numele fostului rector UBB

 

 


Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, se dezice de Călin Georgescu, pe care nu îl vrea președinte de onoare.

 


Acesta avansează numele președintelui Academiei, Ioan-Aurel Pop, sau pe cel al lui Marius Lulea, fondator AUR, pentru această poziție. George Simion vrea ca lucrurile să fie lămurite într-un Congres.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Potrivit Europa Liberă România, chiar dacă George Simion și Claudiu Târziu afirmă că nu sunt probleme interne în AUR, există o stare de tensiune care reiese din declarațiile celor doi. 

Aceste discuții sunt legate de organizarea viitorului Congres, de alegerea sau nu a lui Călin Georgescu în funcția de președinte de onoare și comunicarea publică, iar problema cea mai mare este că partidul se confruntă cu probleme de imagine, fiind acuzat de extremism, negarea Holocaustului, legături cu Rusia și simpatii legionare.


George Simion a declarat pentru Europa Liberă că nu comentează despre pericolul de a fi exclus din AUR, acesta declarând că articolele apărute în presă despre pericol sunt „știri false”.

Călin Georgescu produce „ruptura” între Simion și Târziu

Propunerea ca Georgescu să devină președintele de onoare al AUR a fost făcută în data de 24 ianuarie. În schimb aceasta a produs „o ruptură” între George Simion și Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu crede că prezența lui Georgescu în funcția de președinte de onoare ar face „deservicii” AUR. Potrivit acestuia, pentru a obține o astfel de funcție este nevoie de anumite criterii: o contribuție decisivă la formarea și evoluția partidului sau să fie o personalitate a societății care a făcut lucruri bune pentru România.

Claudiu Târziu a declarat pentru Europa Liberă că are în vedere două propuneri pentru președintele AUR, iar printre nominalizări se numără și clujeanul Ioan-Aurel Pop, fost rector al UBB Cluj. El precizează că nu a discutat cu persoanele menționate, dar sunt două posibile variante.

Citește articolul integral AICI.  

 

CITEȘTE ȘI:

Chimia neștiută dintre AUR și diaspora românească: „AUR permite acum canalizarea furiei”

AUR a întocmit „lista neagră” a jurnaliștilor din România: „Până la crimă e doar un pas”

abonare newsletter