Politică

Mihai Chirica, primarul Iașului, pus sub control judiciar de DNA. Interdicție de a mai exercita funcția de primar

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost pus sub urmărire de DNA, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei, într-un dosar legat de construirea ilegală a unui bloc.

Mihai Chirica, primarul Iașului, pus sub control judiciar de DNA. Interdicție de a mai exercita funcția de primar

 

 


Alături de Mihai Chirica este anchetat şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.

 


Chirica şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu sunt suspectaţi că au semnat documente, cu încălcarea legii, legate de atestarea construirii şi extinderea unui bloc din Iaşi. Pe timpul controlului judiciar, Chirica nu poate desfăşura activitatea de primar, potrivit ziaruldeiasi.ro.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Procurorii DNA afirmă că există date şi probe care indică faptul că Mihai Chirica şi Gabriel Harabagiu, în exercitarea funcţiilor, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iaşi.

Concret, este vorba de un bloc, care ar fi fost construit şi intabulat ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie, iar suprafaţa imobilului este mai mare decât cea din document, fiind încălcat planul urbanistic zonal. 


„Concret, blocul ar fi fost construit şi intabulat ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie, iar suprafaţa imobilului este mai mare decât cea din autorizaţie fiind încălcat planul urbanistic zonal. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii şi al unor funcţionari din cadrul autorităţii publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcţiei, datat 10.10.2018, emis de Municipiul Iaşi. Cu privire la certificatul respectiv, din materialul probator administrat în cauză ar fi rezultat existenţa, pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcţiei, a 3 (trei) variante diferite din punct de vedere al conţinutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată”, se arată în sursa citată.

Care a fost reacția primăriei?

În urma anchetei, Mihai Chirica nu mai are voie să exercite funcția de primar pentru o perioadă de 60 de zile.

Totodată, primarul va contesta vineri, 4 februarie, această măsură la judecătorul de drepturi și libertăți. Până la reluarea atribuțiilor, ele vor fi exercitate de către viceprimarul Daniel Juravle.

„În funcție de decizia instanței, voi decide ce voi face în continuare. Cert este că voi apela la toate argumentele și la toate prevederile legale pentru a-mi dovedi nevinovăția în această speță și în toate celelalte cazuri în care mi-au fost aduse acuzații.

Nu voi abdica de la principiile pe care le am promovat, nu voi înceta să cred în valorile democrației și statului de drept, nu voi renunța să îmi fac datoria de cetățean ales al ieșenilor!”, a declarat primarul Mihai Chirica, citat de ziaruldeiasi.ro.

 

CITEȘTE ȘI:

Chimia neștiută dintre AUR și diaspora românească: „AUR permite acum canalizarea furiei”

abonare newsletter