Politică

Emil Boc, numit în funcția de prim-ministru? „Nu există această variantă și nu va exista”. Edilul, dezamăgit de moțiunea de cenzură

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a negat posibilitatea de a fi numit de către PNL în funcția de prim-ministru. El condamnă gestul USR de a vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

 

 


„Nu există o asemenea variantă și nu va exista. Nu există asemenea scenarii. PNL nu și-a schimbat această poziție”, a declarat Emil Boc, joi seara, la B1 TV, întrebat dacă există posibilitatea de a fi numit de către PNL în funcția de prim-ministru.

 


Edilul clujean s-a arătat profund dezamăgit de faptul că USR a votat moțiunea de cenzură „împotriva propriului guvern”.

„În primul rând ar trebui să îi întrebați pe cei care au dat jos un guvern, unde au privit înainte când au făcut acel gest? Adică atunci când a existat o majoritate în Parlament pentru a demite un Guvern în exercițiu, o majoritate clară PSD-USR PLUS-AUR, acea majoritate trebuie întrebată ce are de făcut în continuare. Dai foc la casă și după te întrebi de ce arde casa. Nu stai să întrebi de ce, ci încerci să rezolvi problema. Au dat foc la casă și la România și vin și spun că nu vor să audă de guvernare.


Când dai jos un guvern în plină pandemie trebuie să îți asumi responabilitatea unui asemenea gest. Am spus înainte de moțiune că cele două partide trebuie să stea zi și noapte la discuții. Eu nu zic că nu mai sunt șanse pentru această coaliție, dar gestul USR de a vota moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern a lăsat răni adânci”, a declarat Emil Boc.

Florin Cîțu rămâne propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru

PNL a anunțat joi seara că în urma consultărilor, membrii au decis în unanimitate că propunerea pentru funcția de prim-ministru este Florin Cîțu.


„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. 

Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Național al PNL, pentru funcția de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, să fie președintele PNL, Florin Cîțu. 


Delegația care va reprezenta PNL la consultările convocate de Președintele României este formată din: președintele PNL, Florin Cîțu, și prim-vicepresedintii: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu”, se arată pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal.

CITEȘTE ȘI:

Un miliard de lei de la Guvern pentru primari. Președintele PSD Cluj: „O recompensă pentru primăriile care l-au susținut pe Cîțu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter