Politică

Un miliard de lei de la Guvern pentru primari. Președintele PSD Cluj: „O recompensă pentru primăriile care l-au susținut pe Cîțu”

Guvernul alocă peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte locale, „indiferent de culoarea politică”. Banii ar ajunge de fapt la primarii din PNL și UDMR, spune Alexandru Cordoș.

 

 


Mnisterul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că banii, alocați miercuri de Guvern, sunt destinați proiectelor locale, fiind primiți de toate administrațiile, „indiferent de culoarea politică”.

 


Președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, susține că scopul alocării sumei de peste un miliard de lei este de fapt acela de a-i „recompensa” pe primarii care „l-au poziționat pe Cîțu în fruntea partidului PNL”.

„O minciună și o mimare a democrației”

„Modul de distribuire a fondurilor, explicat pe înțelesul tuturor, este de fapt următorul: aceste fonduri, alocate indiferent de culoarea politică au fost distribuite, în proporție de 80% administrațiilor conduse de primari PNL și UDMR. În realitate, aceste fonduri reprezintă o recompensă dată primarilor care l-au poziționat pe Cîțu în fruntea partidului PNL.


Este o minciună și o mimare a democrației, a răspunderii guvernamentale. Nici în al doisprezecelea ceas Cîțu nu s-a dezis de metehnele politice și jocurile personale, lăsând astfel în urmă zeci de comunități din țară, aflate la limita sărăciei. În localitățile în care cetățenii au ales primari din actuala opoziție, aceștia au primit a 10-a parte, în raport cu primăriile PNL-UDMR. 

Discutam despre o Românie normală și dezvoltată? Evident că nu, aceasta decizie, luată de Guvernul Cîțu , de fapt, readuce în prim-planul societății românești practici pe care le credeam de mult apuse”, a scris Cordoș, pe pagina sa de Facebook.


CITEȘTE ȘI:

Florin Cîțu a preluat conducerea PNL. A obținut aproape 1.000 de voturi ÎN PLUS față de Ludovic Orban

abonare newsletter