Politică

Schimb de ironii între Orban și tabăra Cîțu. Orban: „Eu chiar am cântat în trupă rock”/ Boc: „Monsieur président, un prefect tot am fi meritat”

Schimburi de replici tăioase în ședința Comitetului Județean de Coordonare a PNL Cluj. Orban și Boc, „război din cuvinte”.

 

 


Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, prezent duminică la ședința Comitetului Județean de Coordonare a PNL Cluj, nu a ratat nicio ocazie să îl atace pe contracadidatul său la șefia partidului, premierul Florin Cîțu, care în prezent se bucură de val de susținători din oraganizațiile PNL, cu precădere în cele din Ardeal. Prim-ministrul și-a prezentat în fața liberalilor clujeni echipa care îl susține la alegerile interne din septembrie, moment în care puțini lideri PNL au mai rămas în sală, alături de Ludovic Orban. 

 


Șeful PNL a afirmat, astfel, în începutul discursului său, că partidul este mult mai mare decât numărul celor prezenți pe scenă, promițând că, înainte de alegeri, își va prezenta la rândul său susținătorii la Cluj.

„Salut evenimentul de prezentare a echipei candidatului Florin Cîțu, eveniment care se petrece la Cluj aproape la jumătatea conferințelor județene, toți sunt colegii mei, îi apreciez, am colaborat foarte bine cu ei, dar îi spun și lui Florin Cîțu, și echipei domnului Cîțu, că Partidul Național Liberal este mult, mult, mult, mult mai mare decât cei care au fost prezentați pe scenă (…)”, a afirmat Orban.


Orban, către Boc: „Am făcut posibilă includerea în PNRR a investiției metroului”

Totodată, Orban i-a spus primarului Emil Boc, unul dintre primii care au anunțat că îl vor susține pe Florin Cîțu pentru șefia PNL, că în timpul guvernării sale, a inclus proiectul metroului în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Pe finalul guvernării, a fost aprobată o hotărâre de guvern care a făcut posibilă includerea în PNRR a investiției metroului și domnul primar Boc știe foarte bine despre chestiunea asta. Am încercat să nu rămân dator cu nimic față de dumneavoastră”, s-a adresat Ludovic Orban liberalilor.


Cine e mai mare rocker? Orban sau Cîțu?

Aflat pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj, Orban a profitat de ocazie și a făcut o glumă pe seama premierului Florin Cîțu, un fan al muzicii rock, care a purtat tricouri cu diverse trupe de mai multe ori în spațiul public.

„Închei prin a vă spune că această scenă îmi trezește amintiri. În 1987 cred că era, eram într-o trupă rock, la chitară bas, eu chiar am cântat în trupă rock și am fost prezent pe această scenă. Îmi trezește nostalgie”, a mai spus Orban, surâzând. „Eu sunt brașovean și cred că Brașovul e în Ardeal. Brașovul e în Ardeal, readuc aminte. Vâlcea nu. Eu îi spun județului Vâlcea «Ardealul Olteniei»”, a mai spus liderul PNL, făcând referire la locul de naștere al premierului Florin Cîțu.


Boc: „Monsieur président, un prefect tot am fi meritat, de la PNL”

La rândul său, Emil Boc i-a răspuns lui Ludovic Orban spunând că știe că a aprobat o hotărâre pentru includerea metroului în PNRR, susținând însă că Florin Cîțu, ministru al Finanțelor atunci, a căutat soluția.

„Este adevărat că, împreună cu ministrul Finanțelor Cîțu au stat o noapte și au găsit soluții pentru a putea promova acea hotărâre de guvern, într-o echipă, în care ministrul Finanțelor a spus «am nevoie să caut soluția», premierul a așteptat. (…) Nu în ultimul rând, domn președinte Orban, monsieur président, domnul președinte Orban, un prefect tot am fi meritat, de la PNL”, a conchis Emil Boc.

CITEȘTE ȘI

PNL Cluj și-a ales noul Birou Politic Județean. Daniel Buda, reales în funcția de președinte

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter