Politică

Sergiu Hossu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, înlocuit în consiliul local de Árpád Sebesi

Árpád Sebesi a fost învestit miercuri în funcția de consilier local al municipiului Cluj-Napoca, în locul lui Sergiu Hossu, care a fost numit șef al Cancelariei Prim-Ministrului.

 

 


Un nou consilier local USR PLUS a fost învestit în funcție în ședința de miercuri, 21 aprilie, după ce Sergiu Hossu a fost numit șef al Cancelariei Prim-Ministrului, cu rang de ministru.

 


Este vorba despre Árpád Sebesi, fost vicepreședinte USR Cluj-Napoca în perioada 2018-2020 și membru al Comisiei Județene de Arbitraj. Potrivit site-ului cluj.usr.ro, Árpád Sebesi este pasionat de conceptul de SmartCity și dorește să implementeze proiecte care să respecte conceptul în întregime. „Ca profesionist în IT, Árpád consideră că dezvoltarea orașului și viitorul bunăstării comunității locale trebuie să se bazeze pe uzul real al resurselor oferite de tehnologie și digitalizarea reală”, se mai arată pe site-ul menționat.

Acesta lucrează în domeniul IT, cu experiență de muncă în Germania și cu colaborări cu echipe de proiecte internaționale, în prezent fiind freelancer în domeniu.


Sergiu Hossu, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului

Sergiu Hossu, lider PLUS Cluj, a fost numit în 21 martie la șefia Cancelariei premierului Florin Cîțu. Sergiu Hossu este atât lider PLUS Cluj, cât și co-președinte al Alianței USR-PLUS Cluj.

Anterior numirii sale, Sergiu Hossu a fost consilier local la Primăria Cluj-Napoca. Liderul Plus Cluj a studiat la Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca și are un master în Știința Mediului la aceeași universitate clujeană. Totodată, Sergiu Hossu are și un master în administrarea afacerilor la o universitate din Marea Britanie.


CITEȘTE ȘI

Un nou consilier în forul județean. E medic chirurg și primul consilier vaccinat!

 

abonare newsletter