Politică

USR-Plus Florești acuză consilierii PNL că au ales la Urbanism un președinte fără experiență. Ce spun consilierii liberali?

Alianța USR-Plus Florești îi acuză pe consilierii liberali că „au forțat” schimbarea președintelui Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Florești.

 

 


Consilierii locali USR-Plus ai comunei Florești îi acuză pe liberalii din Consiliu că „au forțat” schimbarea președintelui de la Urbanism, pe Sergiu Leuce (USR), inginer constructor cu peste 10 ani experiență în domeniu, cu Edmund Martin (PNL), „fără experiență profesională în urbanism sau construcții”.

 


Șeful Comisiei de Urbanism i-a chemat la ședință pe dezvoltatorii unor proiecte controversate pentru a le explica poziția comisiei față de proiectele propuse, motiv pe care liberalii l-ar fi folosit pentru a îl înlătura din funcție pe Leuce. 

Ședințele de Comisii de specialitate ale Consiliului Local trebuie să fie publice și accesibile oricui poate aduce informații ce pot ajuta consilierii locali să ia decizii pe deplin informate privind dezvoltarea comunei noastre. Un astfel de exercițiu ar fi trebuit să aibă loc marți când au fost invitați dezvoltatorii unor proiecte controversate pentru a clarifica motivația din spatele proiectelor și pentru a li se explica poziția Comisiei Consiliului Local nemijlocit, în scopul creșterii calității proiectelor depuse în viitor.


În ședința internă de pregătire a ședinței, USR PLUS a decis respingerea tuturor proiectelor problematice, așa cum a fost exprimat votul și în Comisie. Din păcate, colegii de la PNL au folosit această situație pentru a forța schimbarea președintelui Comisiei de Urbanism, Sergiu Leuce (USR), inginer constructor cu peste 10 ani experiență în domeniu, cu Edmund Martin (PNL), fără experiență profesională în urbanism sau construcții.

Este important de menționat că propunerea a venit din partea consilierului local PNL Laar Andras, aflat la al treilea mandat, parte din echipa lui Horia Șulea și care a contribuit la aprobarea proiectelor controversate din comună. Această schimbare nu a avut un temei în regulamentul de funcționare aplicabil și a fost strict o decizie politică unilaterală”, se arată într-un comunicat al Alianței USR-Plus Cluj.


„După acest episod, nu putem decât să constatăm că vechile metehne din Consiliul Local Florești se manifestă în continuare. E evident că schimbarea vine drept urmare a pozițiilor ferme ale USR PLUS împotriva construcțiilor din zonele fără utilități ale comunei Florești”, a declarat Radu Chirilă, copreședinte USR PLUS Cluj.

Consilierii locali PNL ai Floreștiului au răspuns acuzațiilor, arătând că au acționat în interesul cetățenilor de către care au fost aleși.


„Vrem să vă asigurăm că toți consilierii locali ai PNL Florești susțin dezvoltarea comunei noastre, dar nu în orice condiții. Ne dorim cu toții dezvoltarea comunei Florești, astfel încât să reușim creșterea calității vieții, iar asta s-a văzut și în ședința de Consiliu Local de astăzi (joi - n.red.). Declarațiile care au fost făcute astăzi de către unii dintre colegii de guvernare locală sunt nefondate și nu fac decât să demonstreze că uneori interesul comun pentru binele public nu este același. Noi avem un mandat clar de la cei care ne-au ales în Consiliul Local să îi reprezentăm, iar acest mandat constă în implicarea activă și reală în comunitatea noastră. Nu suntem aici să ne jucăm de-a administrația publică”, au transmis consilierii locali PNL.

Fost șef la Urbanism, acuzat că „făcea lobby”

De asemenea, liberalii îi reproșează fostului președinte că i-a invitat pe beneficiari la ședința comisiei, fapt ce ar indica „intenția de a face lobby”.

„Având în vedere că acuzele vizează grupul PNL Floresti și este vizat și colegul nostru Edmund Martin, noul președinte al Comisiei de Urbanism, precizăm că dezaprobăm faptul că nu am fost consultați de către fostul președinte legat de intenția de a invita unii dezvoltatori/ beneficiari la discuțiile din comisii, era nevoie de o consultare prealabilă pentru ca această colaborare să fie corectă.

Astfel, dezaprobăm acțiunile de a contacta și invita beneficiari, fapt ce indică intenția de a face lobby. Suntem transparenți în comisie, dar intenția de a participa la ședință revine cetățeanului implicat sau investitorului, nu vice versa. Respectăm programul politic al PNL, iar potrivit acestuia asigurăm cetățenii că domeniul urbanismului este prioritatea noastră zero.

Subliniem că ne dorim în continuare colaborarea cu toți colegii din Consiliu, implicit cu fostul președinte, care are 10 ani experiență în domeniul construcțiilor, dar în mod onest, deschis și transparent. Nu dorim să transformăm ședintele de comisii sau Consiliu în circ și dezaprobăm profund orice atacuri sau jigniri la adresa colegilor noștri”, au arătat aceștia.

CITEȘTE ȘI

Proiectul imobiliar din Hoia, „bombă socială”. Boc: „Construiești 800 de apartamente și zona va deveni un GHETOU!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter