Politică

OFICIAL: Guvernul a decis cine va ocupa funcția de prefect al Clujului

Guvernul a decis cine va fi noul prefect la Clujului. Este vorba despre tânărul avocat Tasnádi István Szilárd din UDMR.

 

 


Clujul va avea un nou prefect, este vorba despre tânărul avocat Tasnádi István Szilárd de la Uniunea Democratică Maghiară din România (UDMR). El a fost pus pe această poziție de către Guvernul condus de Florin Cîțu.

 


Clujul a rămas fără prefect pentru o perioadă, după ce fostul prefect Mircea Abrudean a fost numit secretar general adjunct al Guvernului. Subprefecții județului Cluj vor fi Irina Munteanu din partea PNL, care ocupă și în acest moment această funcție, iar Camelia Sălcudean vine din partea PLUS.

„Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe:


Arad - Tóth Csaba;
Cluj - Tasnádi István Szilárd;

Satu-Mare - Altfatter Tamás-Ferenc își continuă activitatea ca prefect; 
Sălaj - Dari Tamás.

În perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR”, au transmis reprezentanții partidului.


Potrivit algoritmului stabilit la negocierile pentru formarea guvernului, PNL  va avea prefecți în 23 de județe, USR PLUS în 14 și UDMR în 5 județe. De asemenea, PNL va avea 47 de subprefecți, USR PLUS -28 și UDMR - 10.

Alin Tișe a vrut un prefect din PNL

În ultimele luni au fost mai multe discuții cu privire la numirea în funcție a unui prefect în Cluj. Daniel Buda și Alin Tișe au cerut reprezentanților de la București să reanalizeze decizia și să ofere poziția de prefect unui representant PNL, așa cum a fost și până acum. Se pare că cererile lor au fost în zadar, iar în acest moment Clujul va fi condus de un prefect din pardtidul UDMR.


De când s-a format coaliția, cele trei partide au dorit să aibă un prefect în Cuj, majoritatea au spus că: „Sunt județe pe care le vrem toți. De exemplu, Cluj, Sibiu, Constanța, Timiș sau Iași”.

Citiți primele declarații ale lui Tasnádi István Szilárd.

CITEȘTE ȘI:

PNL, USR PLUS și UDMR nu se înțeleg la împărțirea funcțiilor de prefect: „Sunt județe pe care le vrem toți, cum ar fi Clujul”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter