Politică

AUR, surpriza alegerilor parlamentare. Cine este și ce vrea partidul care a trecut pragul de 5%

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depășit pragul electoral de 5%, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor date publicității la ora 21.

 

 


Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înfiinţat în 2019 de către activistul unionist George Simion. Partidul se consideră de dreapta, conservator, patriot şi unionist şi este cunoscut pentru manifestaţiile din stradă care promovează unirea fostei provinicii româneşti cu România.

 


AUR este creditat în primul exit-poll cu 5,2% din voturi, cu un scor mai mare decât al partidelor consacrate PMP sau Pro România.

George Simion a lansat un partid nou, după alegerile europarlamentare din 2019, al cărui program politic are ca priorităţi: familia, patria, credinţa, libertatea. Principalul obiectiv al AUR este propunerea unirii dintre România şi Republica Moldova ca proiect de ţară. Fondatorul partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare.


Cine sunt politicienii AUR Cluj?

Rezultatele pentru județul Cluj nu sunt cunoscute la această oră, fiind incert dacă partidul a trecut pragul electoral și în județul nostru. Canidații pentru județul Cluj ai Alianței pentru Unirea Românilor sunt:

Camera Deputaților: Ilie-Alin Coleşa, Simona-Teodora Roşca-Neacşu, Daniel Opriş, Adriana Todea, Ioana-Simina Crişan, Ramona Coleşa, Ioan Saucă, Alexandru-Dan Petaca, Roxana-Yasmina Pop, Stelian-Ioan Crişan, Lavinia-Cristina Sabău, Ionel-Dumitru Crişan, Daniel-Florin Danciu;


Senat: Valeriu Nicula, Smaranda-Nicoleta Lup, Tudor-Daniel Moldovan, Florian-Ludovic Neumann, Emilia-Felicia Vlad, Traian Tătaru.

CITEȘTE ȘI


EXIT-POLL. Rezultate ALEGERI PARLAMENTARE 2020. PSD - 30,60%, PNL - 29,10%, USR-PLUS - 16,40%

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter