Politică

Alegerile Parlamentare 2020 au început cu scandal! Mii de români din diaspora au votat degeaba

Alegerile Parlamentare 2020 au început cu scandal după ce 45% dintre voturile din diaspora nu vor ajunge la timp.Aproape jumătate dintre voturile prin corespondență nu au ajuns la destinație. Autoritatea Electorală Permanentă susține că de vină sunt serviciile poștale și că operațiunea de livrare a plicurilor este în coordonarea Poștei Române. Conform datelor, aproximativ voturile a 18.000 de români care și-au exercitat dreptul prin corespondență nu au ajuns la termenul limită, 3 decembrie.

„Plicul NU a fost validat” este mesajul pe care l-au primit recent mulți români din diaspora de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).


Conducerea AEP susține că nu are idee ce s-a întâmplat și că termenul până la care puteau fi înregistrate voturile prin corespondență a expirat în data de 3 decembrie. Alegătorii care se află în această situație au totuși posibilitatea de a vota în persoană la o secție de votare.

Numărul românilor care au făcut cerere pentru vot prin corespondență a fost de 39.244. Dintre acestea au fost validate numai 21.329 de voturi. Nu se știe ce s-a întâmplat cu restul de 17.915.

Ultimele Stiri
abonare newsletter