Politică

PSD Cluj și-a lansat candidații la alegerile parlamentare. Cine sunt aceștia? - VIDEO

PSD Cluj și-a lansat miercuri candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

PSD Cluj și-a lansat candidații la alegerile parlamentare. Cine sunt aceștia? - VIDEO PSD Cluj și-a lansat candidații la alegerile parlamentare. Cine sunt aceștia? - VIDEO

 

 


Listele pentru Camera Deputaților și Senat reunesc personalități din diverse domenii de activitate. Primul pe lista pentru Senat este sociologul Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național PSD. Acesta s-a adresat electoratului de stânga, promițând un nou stil de lucru în cadrul PSD și refacerea legăturii dintre cetățeni și partid.

 


„Lansăm astăzi un vis al social-democraților din Transilvania, visul de a renaște și reface relația noastră cu electoratul. Aici, la Cluj, dar și în alte locuri, din cauze care uneori n-au ținut de organizația noastră, s-a rupt ceva din legătura cu electoratul. Aș vrea să le spun oamenilor că și în ultimii ani PSD a greșit față de ei. Electoratul din Transilvania este câteodată mai sensibil decât cel din alte zone la lucruri care poate că uneori sunt privite prea ușor: nepotism, corupție sau unele relații feudale. Astăzi, noi venim și recunoaștem greșelile pe care le-am făcut de-a lungul timpului, dar venim cu o nouă conducere și cu un alt stil de lucru, un nou PSD”, a precizat Vasile Dâncu.


Un medic deschide lista pentru Camera Deputaților

În fruntea listei PSD Cluj pentru Camera Deputaților se află medicul Patriciu Achimaș-Cadariu, fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș. În prezent, el este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și directorul medical al Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj.

În cadrul evenimentului, el a vorbit despre greutățile cu care medicii se confruntă în contextul pandemiei de coronavirus.


„Suntem într-un moment în care trăim ce nu am mai trăit de 100 de ani, când a fost gripa spaniolă. Suntem foarte aproape de momentul în care colegii mei trebuie să decidă cine trăiește și cine moare. Acest lucru nu trebuie să se întâmple. Nu putem să lăsăm pe nimeni deoparte. Vă rog, nu-i faceți pe colegii mei să aibă conștiințele încărcate cu oameni pe care să îi salvee și unii pe care nu o să îi salveze. Să nu ajengem ca în Elveția, să stratificăm oamenii în funcție de vârstă și pe cei peste 85 de ani să nu îi mai tratăm. Nu e uman”, a declarat Achimaș-Cadariu.

Cordoș: „Venim în fața alegătorilor cu specialiști recunoscuți în domeniul în care activează”

Alexandru Cordoș, președintele Organizației PSD Cluj și proaspăt ales consilier județean, ocupă poziția a doua la Camera Deputaților. El a transmis că este mândru de lista candidaților propuși de PSD Cluj și este convins că aceștia îi pot reprezenta pe clujeni cu demnitate, seriozitate și corectitudine.


„Este un moment foarte important pentru echipa PSD Cluj. Sunt mândru să prezint astăzi echipa social-democrată care va candida și va putea reprezenta Clujul în Parlamentul României. Venim în fața alegătorilor cu specialiști recunoscuți în domeniul în care activează, oameni dedicați și implicați, care îi pot reprezenta pe clujeni cu demnitate, seriozitate și corectitudine. I-am ales datorită activitatății și experienței lor, iar al doilea motiv a fost acela de a aduce în partid acei oameni care cred în valorile social-democrate”, a declarat președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Amintim astfel că lista PSD Cluj la Camera Deputaților este următoarea:

- Patriciu Achimaș-Cadariu;
- Alexandru Cordoș;
- Ovidiu Săcară;
- Horea Chirteș;
- Cornel Itu;
- Laura Chiorean;
- Mădălin Glăvan;
- Vasile Sălătioan;
- Teodora Muncelean;
- Marinel Băgăcean;
- Maria Gherman;
- Dragoș Lup.

Lista PSD Cluj la Senat:

- Vasile Dâncu
- Răzvan Ciortea
- Claudia Anastase
- Mihai Mocanu
- Florin Groza
- Laurențiu Oprea

CITEȘTE ȘI

Cordoș, președintele PSD Cluj: „Profesorul Dîncu alături de noua echipă vor face politici în care oamenii sunt pe primul loc”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter