Politică

Steluța Cătăniciu, fost președinte ALDE Cluj, impusă de Ciolacu pe listele PSD Bihor

Fosta șefă ALDE Cluj a fost recompensată de președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu cu locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților a PSD Bihor.

Steluța Cătăniciu, fost președinte ALDE Cluj, impusă de Ciolacu pe listele PSD Bihor!

 

 


Președintele PSD Marcel Ciolacu a impus-o pe deputatul Steluța Gustica Cătăniciu, fosta președintă a ALDE Cluj, trecută la PSD, candidat PSD Bihor, pentru Camera Deputaților, în pofida dorinței filialei.

 


Ioan Mang, liderul PSD Bihor, și-a securizat poziția numărul 1 pentru Camera Deputaților, pe locul 2, la propunerea lui Ciolacu, fiind deputatul de Cluj Steluța-Gustica Cătăniciu, scrie Bihon. În Parlament, aceasta a intrat în PSD în iunie 2020, după ce a trecut pe la PPU-SL, partidul fondat de către Dan  Voiculescu, după ce a intrat în Parlament din partea ALDE. În 2012, Cătăniciu era aleasă din partea PNL.

De profesie avocat, Cătăniciu a fost declarată ca fiind în conflict de interese, de către Agenția Națională de Integritate. În 2015, doamna deputat a pierdut procesul, definitiv, la Înalta Curte de Justiție și Casație. ANI a găsit-o în conflict de interese după ce, pe vremea când era consilier local în Cluj-Napoca, Cătăniciu adoptase o hotărâre în favoarea unei societăți unde avea interes patrimonial.


Marți, Comitetul Politic Național al PSD a validat-o pe Cătăniciu pe lista PSD Bihor înaintea lui Emilian Pavel – președinte executiv al filialei, dar și înaintea altor nume care fuseseră votate de pesediștii bihoreni ca fiind următorii pe listă: fostul director ANFP Felix Cozma, directorul DSVSA, Remus Moțoc și deputatul Ioan Sorin Roman.

Steluța Cătăniciu a trecut la grupul PSD alături de alți 5 colegi

Deputaţii ALDE s-au afiliat grupului parlamentar al PSD, a anunţat, miercuri, 3 iunie, deputatul Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaţilor. Este vorba de 6 parlamentari care activau ca deputați neafiliați după desființarea grupului ALDE.


„Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian”, a transmis Varujan Vosganian, de la tribuna Camerei Deputaților.

ALDE a rămas fără grup parlamentar la Camera Deputaţilor în septembrie 2019, când cinci dintre deputaţi, respectiv Marian Cucşa, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Mihai Niţă, şi-au depus demisiile, iar din 14 membri au rămas doar nouă.


CITEȘTE ȘI

Deputatul clujean ALDE Steluța Cătăniciu a trecut la grupul PSD

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter