Politică

Steluța Cătăniciu, fost președinte ALDE Cluj, impusă de Ciolacu pe listele PSD Bihor

Fosta șefă ALDE Cluj a fost recompensată de președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu cu locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților a PSD Bihor.

Steluța Cătăniciu, fost președinte ALDE Cluj, impusă de Ciolacu pe listele PSD Bihor! Steluța Cătăniciu, fost președinte ALDE Cluj, impusă de Ciolacu pe listele PSD Bihor!

 

 


Președintele PSD Marcel Ciolacu a impus-o pe deputatul Steluța Gustica Cătăniciu, fosta președintă a ALDE Cluj, trecută la PSD, candidat PSD Bihor, pentru Camera Deputaților, în pofida dorinței filialei.

 


Ioan Mang, liderul PSD Bihor, și-a securizat poziția numărul 1 pentru Camera Deputaților, pe locul 2, la propunerea lui Ciolacu, fiind deputatul de Cluj Steluța-Gustica Cătăniciu, scrie Bihon. În Parlament, aceasta a intrat în PSD în iunie 2020, după ce a trecut pe la PPU-SL, partidul fondat de către Dan  Voiculescu, după ce a intrat în Parlament din partea ALDE. În 2012, Cătăniciu era aleasă din partea PNL.

De profesie avocat, Cătăniciu a fost declarată ca fiind în conflict de interese, de către Agenția Națională de Integritate. În 2015, doamna deputat a pierdut procesul, definitiv, la Înalta Curte de Justiție și Casație. ANI a găsit-o în conflict de interese după ce, pe vremea când era consilier local în Cluj-Napoca, Cătăniciu adoptase o hotărâre în favoarea unei societăți unde avea interes patrimonial.


Marți, Comitetul Politic Național al PSD a validat-o pe Cătăniciu pe lista PSD Bihor înaintea lui Emilian Pavel – președinte executiv al filialei, dar și înaintea altor nume care fuseseră votate de pesediștii bihoreni ca fiind următorii pe listă: fostul director ANFP Felix Cozma, directorul DSVSA, Remus Moțoc și deputatul Ioan Sorin Roman.

Steluța Cătăniciu a trecut la grupul PSD alături de alți 5 colegi

Deputaţii ALDE s-au afiliat grupului parlamentar al PSD, a anunţat, miercuri, 3 iunie, deputatul Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaţilor. Este vorba de 6 parlamentari care activau ca deputați neafiliați după desființarea grupului ALDE.


„Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian”, a transmis Varujan Vosganian, de la tribuna Camerei Deputaților.

ALDE a rămas fără grup parlamentar la Camera Deputaţilor în septembrie 2019, când cinci dintre deputaţi, respectiv Marian Cucşa, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Mihai Niţă, şi-au depus demisiile, iar din 14 membri au rămas doar nouă.


CITEȘTE ȘI

Deputatul clujean ALDE Steluța Cătăniciu a trecut la grupul PSD

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter