Politică

Ovidiu Cîmpean, candidat PNL la Camera Deputaților, își propune să ducă în Parlament practicile testate cu brio la Cluj

Ovidu Cîmpean, director de Dezvoltare în Primăria Cluj-Napoca, candidează pe lista PNL Cluj pentru un loc în Camera Deputaților.

Ovidiu Cîmpean, candidat PNL la Camera Deputaților, își propune să ducă în Parlament practicile testate cu brio la Cluj Ovidiu Cîmpean, candidat PNL la Camera Deputaților, își propune să ducă în Parlament practicile testate cu brio la Cluj

 

 


Ovidiu Cîmpean, directorul de Dezvoltare din Primăria Cluj-Napoca, și-a depus candidatura pentru un loc de deputat, propunându-și să ducă în Parlament bunele practici testate cu succes în Capitala Transilvaniei.

 


„Săptamâna aceasta mi-am depus dosarul de candidatură pentru un loc în Parlamentul României, la Camera Deputaților. Le mulțumesc colegilor mei din filiala Cluj a Partidului Național Liberal pentru votul și încrederea pe care mi le-au acordat. Mă bucur să fac parte dintr-o echipă performantă! Candidatura mă provoacă să demonstrez că valorile și procesele pe care le-am testat la Cluj-Napoca – în dezvoltarea din ultimii ani a orașului – sunt replicabile și pot deveni avantaje competitive și în domeniul elaborării de politici și legislație la nivel național”, a transmis Ovidiu Cîmpean.

Cîmpean a adăugat că vede în candidatura sa o bună oportunitate de a duce mai departe instrumentele de inovare socială dezvoltate la Cluj și de a le pune în folosul unui număr mai mare de români.


„Lumea din jurul nostru se schimbă într-un ritm care nu ne mai permite să mergem pe căile vechi și adesea demonstrate ca neeficiente sau inegale. Soluțiile la probleme atât de complexe, precum cele cu care ne confruntăm în zilele noastre, se găsesc mai ușor, mai repede și mai bine împreună. Am lucrat în echipă în ultimii ani pentru a dezvolta instrumente de inovare socială, pentru a oferi Clujului o direcție bună și un ritm de creștere ridicat. Acum avem marea oportunitate de a duce aceste instrumente și mai departe și de a le pune în folosul unui număr mult mai mare de români”, a mai arătat acesta.

„Nu doresc să bat în cuie un decalog și să rămân blocat în el”

Ovidiu Cîmpean promite că va avea un program politic „agil” în următorii patru ani, adaptabil provocărilor viitoare.


„Programul meu politic în următorii patru ani va fi unul agil și adaptabil. Nu doresc să bat în cuie un decalog și să rămân blocat în el. Pentru că, iată, e nevoie să fim pregătiți să reacționăm la orice – de la un virus care ne întoarce planurile și viața pe dos, la nevoia de a găsi căi accelerate de recuperare a decalajelor cu alte țări europene”, a mai declarat Cîmpean.

Direcțiile principale pe care le va urma vor fi cele conturate de Uniunea Europeană ca priorități - green, digital, resilience.


„Cu toate acestea însă, niște direcții de la care nu mă voi abate și la adoptarea cărora mă bazez pe colegii mei deputați sunt direcțiile strategice ale Uniunii Europene, în care suntem un membru cu toate responsabilitățile care rezidă de aici. În următorii patru ani, în Camera Deputaților din Parlamentul României, „ecologic”, „rezilient”, „digital” vor fi termeni care trebuie să intre în limbajul comun al tuturor. De asemenea, nu putem progresa fără a fi incluzivi, iar acest lucru este esențial în tot ceea ce vom întreprinde. De la egalitatea de gen, la atenția pentru nevoile românilor vulnerabili, toți trebuie să  ne uităm la proiectele pe care le propunem și din această perspectivă”, a completat Cîmpean.

CITEȘTE ȘI

PNL Cluj s-a decis pe cine trimite la Senat și Camera Deputaților! Două surprize în fruntea listelor. LISTA COMPLETĂ

 

abonare newsletter