Politică

SURPRIZĂ pe listele Alianței USR-PLUS Cluj, pentru parlamentare. Ungureanu și Goțiu NU mai prind LOCURI ELIGIBILE!

Alianța USR-PLUS Cluj și-a ales candiații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

SURPRIZĂ pe listele Alianței USR-PLUS Cluj, pentru parlamentare. Ungureanu și Goțiu NU mai prind LOCURI ELIGIBILE! SURPRIZĂ pe listele Alianței USR-PLUS Cluj, pentru parlamentare. Ungureanu și Goțiu NU mai prind LOCURI ELIGIBILE!

 

Astăzi a avut loc conferința județeană a Alianței USR-PLUS Cluj, în care membrii delegați au ales candidații pentru Camera Deputaților, respectiv pentru Senat. Parlamentarii în funcție, Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu au fost învinși de „oameni noi”, mult mai puțin cunoscuți de electorat, majoritatea fiind din PLUS.


 

Actualii parlamentari, înlocuiți de „oameni noi”

Astfel, pe listele pentru Senat, Bordei Cristian (PLUS) a fost ales în competiția internă cu 192 de voturi, pe locul doi fiind senatorul Mihai Goțiu, cu 135 de voturi, urmat de Elek Levente (USR), cu 63 de vot. Astfel, Mihai Goțiu cel mai probabil nu va mai prinde un loc în Senat, chiar conducătorul USR Cluj, Cătălin Sălăgean, spunând că estimează că Alianța va trimite în Parlament un senator și trei deputați de Cluj.


Pe lista pentru Camera Deputaților, pe primul loc se situează Oana Murariu (PLUS), cu 465 de puncte. Pe locul doi, cu 416 puncte se clasează Viorel Băltărețu (PLUS), iar al treilea este Radu Molnariu cu 289 de puncte (USR). Pe locul patru este Elena Loredana Ciubucă (PLUS), aleasă cu 249 de puncte, iar pe locul cinci, deputatul Emanuel Ungureanu – cu 231 de puncte. Nici acesta din urmă nu va mai prinde, cel mai probabil, un loc în Cameră.

Cum au reacționat Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu

Contactat de Monitorul de Cluj, senatorul Mihai Goțiu a declarat că nu dorește să comenteze situația, arătând că va ieși public cu o poziție în cursul zilei de mâine. Deputatul Emanuel Ungureanu nu a putut fi contactat, aflându-se în Sicilia, într-o tabără cu tineri dependenți de dializă. Acesta a postat însă, pe pagina sa de Facebook, un comentariu cu privire la acest subiect.


„Nu e nicio problemă că nu mai întru eu în Parlament, problema ar fi că anumite proiecte de curățire a sistemului sanitar se vor pierde pe drum”, a comentat acesta într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI


28 de membri USR-Plus Cluj „se bat” să intre pe lista pentru alegerile parlamentare. Cine sunt aceștia?

 

abonare newsletter