Politică

Un fost ministru de Interne vrea DESFIINȚAREA Poliției Locale, un „instrument al primarilor”

Dragoș Tudorache, fost ministru al Afacerilor Interne, promite desființarea Poliției Locale în forma sa actuală.

Un fost ministru de Interne promite DESFIINȚAREA Poliției Locale, un „instrument în mâna primarilor” Un fost ministru de Interne promite DESFIINȚAREA Poliției Locale, un „instrument în mâna primarilor”

 

 


Preşedintele executiv al PLUS, Dragoş Tudorache, anunţă că Alianţa USR-PLUS va desfiinţa Poliţia Locală, aşa cum este ea gândită azi, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii.

 


„Alianţa USR-PLUS va desfiinţa Poliţia Locală aşa cum e ea gândită azi, ca instrument în mâna primarilor, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii şi cât mai aproape de aceasta, recuperând din cadrele actualei Poliţii Locale care respectă criteriile de competenţă necesare şi nu au funcţionat ca bodyguarzi ai primarilor”, a declarat Dragoş Tudorache.

Fostul ministru de Interne apreciază că Poliţia Locală şi-a dovedit „în multe rânduri ineficienţa, aservirea politică” şi că mandatul ei a fost „de la bun început prost definit”. De asemenea, „s-a suprapus mereu cu Poliţia Naţională” şi „a devenit un instrument în mâna primarilor”, apreciază Dragoș Tudorache.


CITEȘTE ȘI:

Ce spuneți despre desființarea Poliției Locale?

 


Polițiști locali FĂRĂ BAC, angajați de peste 10 ani! Au fost dați afară și au câștigat în instanță

 

 

abonare newsletter