Politică

Un consilier demisionar din PNL va deschide lista PMP pentru Consiliul Local Dej

Un proaspăt demisionar din PNL va deschide lista Partidului Mișcarea Populară pentru Consiliul Local Dej la alegerile locale din septembrie.

Un consilier demisionar din PNL va deschide lista PMP pentru Consiliul Local Dej Un consilier demisionar din PNL va deschide lista PMP pentru Consiliul Local Dej

 

 


Cel mai vocal contestatar al primarului Morar Costan din ultimii opt ani, Marius Butuza, și-a dat astăzi demisia din Partidul Național Liberal și din Consiliul Local Dej. Acesta este dezamăgit de „transferul” lui Morar Costan din PSD în PNL și de faptul că organizația locală a liberalilor „a fost predată” primarului.

 


Mai mult, Butuza va deschide lista Partidului Mișcarea Populară (PMP) la Consiliul Local Dej, potrivit Dej24. Butuza nu și-a ascuns niciodată simpatia față de fostul președinte al României, Traian Băsescu, actualmente europarlamentar PMP și lider informal al partidul, fiind la rândul său fost membru al Partidului Democrat Liberal (PDL).

”Era de așteptat ca Butuza să nu se încoloneze în spatele lui Morar Costan, în PNL, după ce ani de zile a fost principalul lui <<dușman>> în Consiliul Local Dej. Prin această mutare, cu Butuza numărul unu pe lista pentru CL, PMP își propune să obțină voturile tuturor liberalilor și oamenilor de dreapta din oraș nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat recent în PNL”, potrivit unor surse citate de Dej24.


Mesajul transmis de consilierul Marius Butuza:

„Din nefericire, s-a întâmplat lucrul de care mă temeam cel mai mult și anume faptul că partidul pentru care am lucrat cu inima, sufletul și mintea de-a lungul întregii mele cariere politice (scurtă ce-i drept), ne-a trădat și ca urmare mă văd nevoit să iau neplăcuta decizie de a mă delimita de acțiunile acestuia, în singurul mod pe care-l consider demn și onorabil.


Nu cunosc rațiunile care au îndemnat conducerea PNL, pe care am considerat-o întotdeauna ca fiind formată din oameni integri și verticali, să ia o asemenea decizie, de a ”aduce pe dracul în casă cu lăutari”, dar constatăm cu toții că acesta este un fapt asumat, ireversibil și inutil de comentat aici.

Personal nu pot fi de acord cu o asemenea decizie umilitoare și profund nedreaptă pentru echipa care a condus, la bine și la greu, la nivelul municipiului destinele organizației PNL, consider că acest lucru este inacceptabil și de aceea și mă văd pus în situația de a-mi da demisia, din toate funcțiile din partid, din funcția de consilier local ales pe listele PNL, precum și din Partidul Național Liberal.


Nu este o decizie ușoară, deoarece am avut și sper că încă mai am în această organizație mulți prieteni, oameni de calitate care au fost mereu alături de noi, oameni cu care am construit multe proiecte pentrui oraș, oameni cu care am dus campanii ani de-a rândul împotriva celor care azi ne-au fost impuși nu doar ca și colaboratori ci, cruntă ironie, ca «noii lideri a mișcării liberale din Dej».

Regret nespus acest fapt și sper că (de acum) foștii mei colegi și colaboratori din PNL, mă vor ierta pentru acest gest, nu-l vor interpreta ca pe o lașitate, iar eu personal le mulțumesc pe această cale pentru toată prietenia, încrederea și curajul politic pe care m-i l-au inspirat de-a lungul acestor ani.

Sunt sigur că viitorul va arăta cu claritate faptul că decizia luată, a fost una logică și justă în contextul actual și le doresc foștilor mei camarazi mult succes, putere și (poate) răbdare pentru a trece prin acest jenant moment din istoria PNL Dej”.

 

CITEȘTE ȘI

Liderul PSD Cluj: „PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberală”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter