Politică

Guvernul a decis! Ce se întâmplă cu starea de alertă? „Să nu ne gândim la restricții, nici la relaxări!”

Guvernul urmează să se întâlnească într-o ședință pentru a decide viitoarele măsuri.

Guvernul a decis! Ce se întâmplă cu starea de alertă? „Să nu ne gândim la restricții, dar nici la relaxări!” Guvernul a decis! Ce se întâmplă cu starea de alertă? „Să nu ne gândim la restricții, dar nici la relaxări!”

Executivul se reuneşte, miercuri, în şedinţă extraordinară, pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, au confirmat surse guvernamentale. Actuala stare de alertă decisă de Guvern expiră vineri, 17 iulie. Înaintea şedinţei va avea loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Din 15 iulie nu vor fi impuse restricții, dar nici măsuri de relaxare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă şi a pregătit o evaluare şi o propunere în acest sens pentru premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis, menţionând că din data de 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare.


Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte”, a afirmat Tătaru, la Parlament. Întrebat dacă din data de 15 iulie vor fi impuse noi restricţii, Tătaru a spus: „Să nu vorbim de restricţii, dar să nu se gândim nici la relaxări”.

Ministrul Sănătății: „Nu este un moment politic, ci unul medical”

„Nu este un moment politic, este un moment medical. Este un moment în care trebuie să gestionăm viaţa românilor, sănătatea românilor, viaţa pacienţilor şi a personalului medical. În ultima perioadă sunt focare multiple în spitale tocmai pe o relaxare în tot ceea ce înseamnă populaţie, prezenţa unor pacienţi care nu au fost evaluaţi anterior”, a afirmat Tătaru, adăugând că va lua măsuri suplimentare în zonele de focar „în măsura în care vor exista pârghiile legislative”.


CITEȘTE ȘI:

Ce se întâmplă cu starea de alertă după 15 iulie? Ministrul Sănătății: E posibilă carantinarea unor localități
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter