Actualitate

Ce se întâmplă cu starea de alertă după 15 iulie? Ministrul Sănătății: E posibilă carantinarea unor localități

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că deocamdată nu se impune o nouă stare de urgenţă din cauza numărului de persoane infectate cu coronavirus, dar că este posibil ca anumite localităţi sau chiar regiuni să intre în carantină.

Ministrul Sănătății: Prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă Ministrul Sănătății: Prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă

Totodată, Nelu Tătaru a subliniat că prelungirea stării de alertă este „aproape iminentă”.

„În acest moment nu avem evoluţie pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, cele 14 zile, să avem o evouţie fluctuantă odată cu creşterea numărului de cazuri, poate 500, poate 600, poate 700, cu o alternanţă, funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la B1 TV, luni seara.


CITEȘTE ȘI

Unde te poți testa de CORONAVIRUS în Cluj-Napoca! Lista tuturor centrelor și prețul pentru o testare

Relaxarea, amânată din cauza numărului mare de cazuri

Ministrul Sănătății a mai spus că autorităţile erau pregătite de noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, dar că acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza numărului mare de persoane infectate.


„Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiţi la 1 iulie să mai facem alte măsuri de relaxare, dar evoluţia nu ne-a permis, amânând aceste măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare depind de evoluţie, evoluţia depinde de noi, ca sistem medical, cum gestionăm cazurile pe care le avem, dar şi de partenerii noştri, că sunt agenţi economici sau populaţia civilă, care au nişte reguli de respectat”, a explicat Tătaru.

Zonele mai afectate ar putea fi carantinate

Întrebat dacă vor fi luate măsuri mai drastice pentru anumite zone din țară, Tătaru a răspuns că este posibilă varianta carantinării.


„La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie, în izolare, îşi consumă boala. Nemergând în mediul populaţional înconjurător nu fac acea transmitere şi atunci se închid focarele. Este o regulă foarte simplă”, a subliniat Tătaru.

CITEȘTE ȘI


Câte locuri libere mai sunt în spitalele COVID din Cluj?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter