Politică

PSD mai pierde un primar, la Cluj. Edilul Dejului anunță că nu va mai candida pe listele partidului

După ce primarul din Turda, Cristian Matei, a trecut în tabăra liberalilor, edilul Dejului anunță, la rândul său, că nu va mai candida pentru un nou mandat din partea PSD.

PSD mai pierde un primar, la Cluj. Edilul Dejului anunță că nu va mai candida pe listele partidului PSD mai pierde un primar, la Cluj. Edilul Dejului anunță că nu va mai candida pe listele partidului

Primarul municipiului Dej, Morar Costan, a anunţat că nu mai candidează la primărie din partea PSD. Potrivit unor surse, acesta ar urma să candideze pe listele Partidului Național Liberal la alegerile din septembrie.

„Anunț public faptul că nu voi mai candida la postul de primar al municipiului Dej din partea PSD. Este o decizie pe care nu am luat-o ușor, dar care a venit după o corectă și sinceră analiză atât a situației de moment, cât și a întregii raportări a structurilor de conducere PSD la persoana și activitatea mea de-a lungul timpului. În toată cariera mea, în principal de om de administrație, am crezut în valori și principii, dar uneori, cu prea multă încăpățânare, am crezut și în oameni. Ca membru al acestui partid mi-am pus toată priceperea, timpul și experiența în slujba celor care mi-au acordat încredere fără să aștept nimic în schimb, decât uneori o meritată, zic eu, apreciere, un semn de recunoștință, o prețuire a ceea ce am făcut bun pentru oameni”, a arătat Costan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


El este de părere că, în cadrul partidului, de multe ori meritocrația a fost înlocuită cu servilismul, arătând că Organizația Județeană PSD Cluj „se află într-o postură extrem de șubredă”.

„De-a lungul anilor am cunoscut în PSD oameni minunați, oameni verticali, oameni modești, profesioniști. Ar fi fost poate spre binele și cred pentru sănătatea politică a acestui partid, ca măcar o parte din acești oameni, mulți și modești, să fie recunoscuți, promovați, apreciați. Prea de multe ori meritocrația a fost substituită cu servilismul, cu interese personale și cu criterii subiective de promovare. Aceste lucruri au dăunat vieții partidului și acest lucru se simte la nivel național mai mult ca oricând. Organizația județeană Cluj se află într-o postură extrem de șubredă, culegând roadele unor politici păguboase de închidere a partidului către nou, către valoare, către oamenii performanți ai Clujului. Abordarea mea raportat la administrație, la politica pentru oameni, la corectitudine și profesionalism nu se regăsește la aceeași intensitate cu atitudinea unora din conducerea PSD, de ieri și de azi”, a mai spus primarul Dejului.


Nu în ultimul rând, primarul anunță despărțirea de Partidul Social Democrat, anunțându-și însă intenția de a candida pentru un nou mandat la Primăria Dej.

„Mă despart azi de acest trecut politic cu un sentiment de mulțumire sufletească pentru tot ce am reușit să realizez în această perioadă și să vă asigur ca interesele dejenilor și dezvoltarea Dejului sunt în continuare prioritatea acțiunilor mele. Rămân însă cu amintiri frumoase din anii petrecuți în PSD. Rămân cu amintirea atâtor întâlniri cu oameni de bună – credință, care au fost și mai există și acum în Partidul Social Democrat. (...) Voi candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Dej, în primul rând din partea dejenilor. Eu am fost și rămân al dejenilor”, a conchis acesta.


Morar Costan s-a născut pe 9 septembrie 1956, în localitatea Sigău din județul Cluj. A absolvit Institutul Agronomic Cluj-Napoca și este primarul Dejului din 2008 încoace.

CITEȘTE ȘI


Pică Guvernul Orban? PSD, gata să depună moțiunea de cenzură care „va trece 100%”

 

abonare newsletter