Politică

Doctorul Cercel, care a propus „LAGĂRELE” PENTRU BĂTRÂNI, demis de ministrul Sănătății!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, precizând că acesta nu mai este nici membru al comisiei.

Foto: Captură Digi24 Foto: Captură Digi24

"Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID, era chiar preşedinte. Noi avem discuţii, sunt propuneri, chiar şi aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul. (...) Gândim şi oportunităţi, protejăm persoanele vârstnice, dar nu am putut fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gândiri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii, i-am comunicat şi dânsului acest lucru", a afirmat Tătaru.

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19, a informat Ministerul Sănătăţii.


"Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 prin introducerea mai multor specialişti în boli infecţioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum şi înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din funcţia de preşedinte al acestei comisii", afirmă Ministerul Sănătăţii într-o informare transmisă joi.

Streinu-Cercel, plan controversat pentru bătrâni. A propus extragerea lor din familii

Adrian Streinu-Cercel a prezentat presei, în minivacanţa de Paşte, un plan propriu cu măsuri de combatere a răspândirii COVID-19 după expirarea stării de urgenţă, intitulat "Programul VACANŢA MARE de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19", printre măsurile prevăzute fiind şi izolarea la domiciliu pentru 3 luni a persoanelor de peste 65 de ani şi chiar extragerea din familii a acelor bătrâni care locuiesc cu membri de familie mai tineri şi cazarea lor la hoteluri rechiziţionate de stat.


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că nu se vor impune restricţii speciale vârstnicilor şi nici izolarea acestora, susţinând că atunci când autorităţile vor lua decizia de a relaxa restricţiile, acestea vor viza toate grupele de vârstă. Poziţii similare au fost exprimate apoi şi de către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI 


Boc îl urechează pe Cercel și apără BĂTRÂNII: „A fost PROSTIA asta, o tâmpenie, o cretinătate de doi lei!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter