Politică

Boc îl urechează pe Cercel și apără BĂTRÂNII: „A fost PROSTIA asta, o tâmpenie, o cretinătate de doi lei!”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este foc și pară pe doctorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

Boc îl urechează pe Cercel și apără bătrânii: „A fost prostia asta, o tâmpenie, o cretinătate de doi lei!” Boc îl urechează pe Cercel și apără bătrânii: „A fost prostia asta, o tâmpenie, o cretinătate de doi lei!”

Un proiect al lui Adrian Streinu-Cercel, care propunea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru o perioadă de trei luni și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, a generat reacții ostile în rândul opiniei publice, fiind respins categoric de către Guvern.

În cursul zilei de joi, premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă Streinu-Cercel va fi demis, însă a evitat un răspuns clar. „La această întrebare vă poate da un răspuns domnul ministru Tătaru (ministrul Sănătății – n.r.), care sunt convins că o să aibă ce să vă spună pe tema asta. Aia este o năstrușnicie, o stupididate mai mare nu am văzut, zici că este făcut în 1950”, a comentat Orban. Mult mai vehement a fost însă colegul său liberal de la Cluj-Napoca.


Emil Boc: „A fost prostia asta de Cercel!”

Omule, a fost prostia asta de Cercel, care a băgat lumea în sperieți, o tâmpenie și o cretinătate de doi lei! Nu pot să-mi dau seama cum este posibil ca la nivelul unei țări în stare de urgență să-și permită oricine să lanseze scenarii care nu au aprobarea oficială a statului român. Știți cum e, aruncă un nebun o piatră, apoi trebuie să arunce 100 să o scoată afară. A fost o prostie, o tâmpenie fără margini!”, a tunat edilul, la un post de radio local.

„Bineînțeles, oamenii care văd la televizor un profesor că spune asta, «domnule, înseamnă că este statul român acolo!». Nu, nu este statul român! Este doar părerea unui profesor, care ar trebui limitată la acest lucru și nu transformată într-o știre de importanță strategică națională”, a mai declarat Emil Boc.


Sprijin pentru bătrânii neajutorați din Cluj-Napoca

Reamintim că, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM) și organizațiile partenere, a venit în sprijinul persoanelor vârstnice care nu au susținători sau altă formă de ajutor în vederea asigurării celor de trebuință în această perioadă, pentru a limita expunerea lor în afara locuințelor. În prezent, în evidențele DASM există un număr de 1.750 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani care beneficiază de ajutorul DASM, al cultelor religioase și al organizațiilor.

„Bineînțeles, sunt preocuparea majoră toate acțiunile care țin de persoane peste 65 de ani, avem chiar o echipă specială care se ocupă de acestea. (...) Nu sunt măsuri din acelea draconice, de izolaționsim feroce, așa cum a spus acest Streinu-Cercel!”, a explicat Emil Boc, reiterând faptul că este necesară o atenție sporită pentru categoriile de vârstă vulnerabile în fața noului coronavirus.


Clujenii care au nevoie de ajutor sau vor să sesize persoane care au nevoie de sprijin pot apela:

0372.280.499 – Direcția de Asistență Socială și Medicală
0364.406.517 – Inițiativa „Vă ajutăm din Cluj!”


CITEȘTE ȘI:

Primăria Cluj-Napoca ajută mii de pensionari în această perioadă

 


Primăria sare în ajutorul vârstnicilor clujeni. Număr de telefon pentru bătrânii neajutorați

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter