Politică

Senator clujean, despre normalitatea româno-maghiară și epoca Funar: „Timp de peste un deceniu, dezvoltarea Clujului a fost blocată!”

Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu afirmă că cei 12 ani petrecuți de fostul primar Gheorghe Funar în fruntea municipalității a fost o perioadă sumbră din care au avut de pierdut atât românii, cât și maghiarii.

Senator clujean, despre normalitatea româno-maghiară și „epoca Funar”: „Timp de peste un deceniu, dezvoltarea Clujului a fost blocată!” Senator clujean, despre normalitatea româno-maghiară și „epoca Funar”: „Timp de peste un deceniu, dezvoltarea Clujului a fost blocată!”

„Mă număr printre cei care am avut ocazia să trăiesc «Epoca Funar» (1992-2004), la Cluj, să simt și să înțeleg cât de perdante sunt abordările rasiste și xenofobe în administrarea unui oraș. Timp de peste un deceniu, dezvoltarea Clujului a fost blocată și de pierdut au pierdut și cetățenii de etnie maghiară, și cei de etnie română, deopotrivă”, a punctat Goțiu, într-o postare pe Facebook.

„Personal, m-am ales cu amenințări, intimidări și chiar sesizări penale din partea fostului primar și a susținătorilor lui, pentru că, în calitate de jurnalist, am prezentat și am criticat excesele rasiste ale administrației orașului (poate unii își mai amintesc de «celebrele» băncuțe și coșuri de gunoi (!) tricolore, ori de șantierul arheologic transformat într-o groapă de gunoi în Piața Unirii, doar pentru a face nefrecventabilă principala piață a orașului, în care se află statuia Mathias Rex)”, a mai precizat senatorul USR.


Mihai Goțiu a dezvăluit aceste idei în contextul în care Fekete-Győr András, președintele partidului Momentum din Ungaria a fost prezent la un eveniment electoral organizat la Cluj-Napoca. Senatorul susține că rezolvarea problemelor comune se face doar împreună, „nu lăsându-ne învrăjbiți de abordări rasist-xenofobe”.

CITEȘTE ȘI: Directorul TIFF, nemulțumit de clipul de prezentare a Clujului: „Acum 18 ani, orașul era gri, trist, cu coșuri de gunoi vopsite tricolor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter