Politică

Bătălie sacră la Cluj! David îl întâlnește pe Goliath, Paleologu în dezbatere cu Barna

Cea mai mare dezbatere prezidențială e posibil să aibă loc la Cluj-Napoca, între candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu și Dan Barna de la USR.

Dan Barna, candidatul USR la prezidențiale a fost invitat la o dezbatere în Cluj-Napoca cu Theodor Paleologu. Într-o emisiune în direct, Mihail Neamțu, purtătorul de cuvânt PMP a aruncat provocarea lui Dan Barna prin vice-președintele USR, deputatul Cristian-Gabriel Seidler, după ce Gheorghe Falcă de la PNL a răspuns timid provocării lui Mihail Neamțu pentru președintele Klaus Iohannis.

Cea mai mare dezbatere prezidențială e posibil să aibă loc la Cluj-Napoca, între candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu și Dan Barna de la USR. „Este o onoare ca o figură atât de complexă precum Theodor Paleologu să își susțină candidatura la prezidențiale în Cluj-Napoca, printr-o dezbatere alături de Dan Barna, aceasta, desigur dacă USR se prezintă”, afirmă senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Cluj. Acesta trage sfori ca dezbaterea să nu se petreacă la București pentru că „o asemenea confruntare nu trebuie să îi fie furată Clujului, care este capitala Dreptei Românești”, a mai adăugat acesta.


Într-o intervenția telefonică luni la B1, la invitația lui Mihail Neamțu (PMP), Cristian-Gabriel Seidler (USR), și-a arătat în mod hotărât susținerea unei dezbateri între candidații pentru funcția de președinte al României, spunând că „democrația înseamnă largi dezbateri”, pe lângă practicile comune de campanie electorală. Cea mai importantă parte din campania prezidențială este dezbaterea dintre candidați, recunoscută ca un exercițiu democratic prin care candidații au șansa de a-și convinge electoratul și, desigur de a-și dovedi capacitatea de a reprezenta țara în funcția de președinte.  

Theodor Paleologu s-a arătat încă de la începutul candidaturii sale încântat de ideea unei dezbateri, mai ales cu oponenți precum Dan Barna, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. În câteva apariții publice, Paleologu a mitizat scena politică din cursa prezidențială, punându-se în rolul lui David, cel mai tânăr dintre fii plecați deja la luptă, reprezentant al credinței în Dumnezeu.


Având în vedere faptul că majoritatea analiștilor politici reduc lupta pentru prezidențiale la Iohannis-Barna și Dăncilă, Theodor Paleologu va fi elementul-surpriză, David, păstorul care câștigă lupta împotriva războinicului Goliath.

Dezbaterea dintre Dan Barna și Theodor Paleologu la Cluj-Napoca va fi un adevărat festival de încleștări politice. „Clujul este pregătit să îl susțină pe cel mai pregătit candidat la funcția de președinte al României, Theodor Paleologu; așteptăm cu mare interes dezbaterea PMP-USR”, a declarat președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter