Politică

Se rupe Alianţa PSD-ALDE la nivel local? Nicoară: “Nu am nici cea mai vagă idee”

PSD și-a deschis porțile către ALDE, chiar dacă la nivelul primului eșalon se ascut cuțitele și se închid toate căile care lasă loc de „bună ziua”.

Conducerea social-democraților profită de năuceala în care i-a adus Tăriceanu pe liberal-democrați, dar și pe interesul unora care nu vor să rămână fără funcții. La nivel local, coaliția PSD-ALDE a rămas încremenită în proiectul anterior ruperii relațiilor: fie nu există nicio legătură, fie relațiile au fost păstrate.

Interesul pentru jocuri politice în teritoriu este diminuat; lumea este încă în concediu, părinții se pregătesc de școală și plecarea ALDE de la guvernare a fost intempestivă, nu le-a dat timp de reacție.


Marius Nicoară, fost senator PNL de Cluj, acum membru ALDE, spune că acestea sunt motivele pentru care nu are nici cea mai vagă idee despre ce se va întâmpla și ce decizii va lua organizația în ceea ce privește relația cu PSD, dacă ea va continua sau vor rupe și pe plan local legăturile. Nici despre susținerea lui Mircea Diaconu sau alianța cu Pro România nu poate spune mai mult. Vor face o ședință și vor decide.

Momeli și sentimente


Secretarul general al PSD Mihai Fifor a anunțat că debusolații din ALDE se înghesuie să trimită semnale către PSD. „Și eu și colegii mei am primit zilele acestea mesaje și semnale de la membrii ALDE care neau spus că nu înțeleg ce se întâmplă și ce jocuri face domnul Tăriceanu. Este îngrijorător că nici măcar în interiorul propriului partid nu a putut explica în mod coerent această mișcare. Însă românii merită și au dreptul să știe ce anume l-a determinat să fugă de la guvernare, din moment ce nici propriul «vis prezidențial» pare că nu mai e motivul. Așteptăm un moment de luciditate din partea domniei sale”, explică liderul PSD.

Pentru aceștia, Fifor a deschis larg porțile. „Ușa noastră este deschisă tuturor colegilor din ALDE care nu sunt dispuși să accepte să fie sacrificați în numele intereselor ascunse ale domnului Tăriceanu.


Surse din conducerea ALDE au precizat pentru evz.ro că situația e sub control, că secretarii de stat și-au depus demisiile și că nu există trădări. Pe Dana Varga, care este consiliera premierului pe problemele romilor și care și-a anunțat demisia din partid, o consideră un accident. Potrivit surselor, Dana Varga era oricum sancționată și cu un pas în afara formațiunii de mai multă vreme. Aceasta s-a plâns că a fost lăsată de izbeliște de colegi la parlamentarele din 2016, însă motivul plecării a fost renunțarea lui Călin Popescu Tăriceanu la candidatura pentru Cotroceni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter