Politică

Dăncilă prinde curaj: „Opoziția știa că nu va trece moțiunea de cenzură!”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, că Executivul îşi va continua programul de guvernare după ce moțiunea de cenzură a picat.

O evaluare a modului de îndeplinire a programului va fi efectuată în luna iulie, după congresul PSD, tot atunci urmând să se decidă dacă este cazul unei remanieri, susține prim-ministrul.

„Se împlinesc şase luni în acest an, voi face o evaluare pe fiecare minister, în parte. În funcţie de obiectivele îndeplinite din programul de guvernare, putem vorbi de remanierea unui ministru sau nu. Eu nu cred că remanierea se poate face vorbind de oameni. (...) Cred că dincolo de oameni trebuie să evaluăm munca lor, implicarea lor şi ceea ce au realizat, ca să putem vorbi despre o abordare corectă faţă de colegii miniştri. După ce vom face această evaluare, sunt convinsă că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Voi asculta punctul de vedere al tuturor colegilor preşedinţi de organizaţii, al celor din Biroul Permanent Naţional, şi, bineînţeles, pe urmă vom vedea cum vom proceda în perioada următoare”, a declarat premierul la un post de televiziune.


În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Viorica Dăncilă a afirmat că senzaţia sa a fost că opoziţia ar fi ştiut că moţiunea nu va trece. Premierul a arătat că se aştepta ca moţiunea să prevadă lucruri concrete, între care un program de guvernare alternativ, un prim-ministru şi membri ai unui potenţial guvern.

„Mă aşteptam la o altă abordare, în primul rând. Mă aşteptam la o moţiune de cenzură cu lucruri reale, bazată pe argumente şi nu pe jigniri, pe situaţia existentă la momentul acesta. Mă aşteptam ca atunci când depui o moţiune de cenzură să vii şi cu o alternativă, un program de guvernare, să vii cu o alternativă la guvern, un prim-ministru, miniştri. Dacă spui că vrei să reduci numărul de ministere să spui de ce, de fapt, te-ai oprit la 15, de ce nu 13, de ce nu 17? Deci, mă aşteptam la o abordare total diferită. Senzaţia mea este că Opoziţia a ştiut că nu va trece această moţiune de cenzură, pentru că în momentul în care te aşteptai ca aceasta să treacă, veneai şi cu toate celelalte lucruri pregătite”, a spus premierul.


Ea a menţionat că a avut încredere în colegii deputaţi şi senatori, atât din PSD, cât şi din coaliţia de guvernare, iar acest lucru a fost reflectat şi în scorul obţinut la votul pentru moţiune.

abonare newsletter