Politică

Europarlamentarul Nicolai, replică savuroasă: „Cred că avem în continuare Partidul Democrat la Cluj, reprezentat de Boc!”

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, în cadrul unei conferințe organizate la sediul ALDE Cluj, că adevărata suflare liberală nu se mai regăsește la Cluj-Napoca.

Fost membru PNȚCD și PNL, Nicolai susține că are foarte mulți apropiați și prieteni din PNL care o vor vota la alegerile europarlamentare din 26 mai. „Prietenia și respectul nu au legătură cu apartenența de partid. Nu știu dacă vor pune umărul (n.red. la campanie), dar mulți mă vor vota!”, a punctat europarlamentarul, care a pus apoi toate tunurile pe Partidul Național Liberal.

„La Cluj nu mă pot referi decât la Emil Boc, la Dacian Cioloș nu pot, el mi-a spus că e de la Sălaj. Sălaj e cartierul Clujului? Vine dintr-un cartier al Clujului?, na, este o știre! Cred că de foarte multă vreme Clujul nu mai are lideri liberali adevărați, regret, îmi aduc aminte prin anii 2000, împreună cu Marius Nicoară, când am pus bazele liberalismului la Cluj. Eu m-am desprins de acest liberalism odată cu fuziunea PNL cu Partidul Democrat. Despre oportuniști, numai de bine! Cred că avem în continuare PD (n.red. fostul Partid Democrat) la Cluj, reprezentat de Boc, noi nu mai avem PNL. [...] PNL a devenit o curte absolut indecentă, oportunistă!”, a declarat Norica Nicolai.


Referendumul lui Iohannis, „ca pătrunjelul în ciorbă”

Europarlamentarul a afirmat că președintele Klaus Iohannis „nu este un băiat rău, dar este jalnic”, spunând de Referendumul inițiat de șeful statului că „îi vine să zâmbească”. „Este ca pătrunjelul în ciorbă, nici nu strică, nici nu ajută. Dar spune multe despre penibilul autohton, ne apucăm de Referendum să-i mai scoatem pe unii și pe alții la vot. Referendumul este o chestie serioasă, consulți populația când e vorba despre ceva major”, a precizat europarlamentarul ALDE.

La rândul său, senatorul ALDE Marius Nicoară și-a motivat decizia de a părăsi Partidul Național Liberal în favoarea Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE). „Pe mine actualul PNL la nivelul Clujului nu mă mai reprezintă, în ALDE liberalismul este liberalism, de aceea m-am dus acolo”, a punctat Nicoară.


Totodată, președintele ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu este de părere că „niciun liberal adevărat” nu va putea vota actuala listă PNL, condusă de fostul jurnalist Rareș Bogdan. „Niciun liberal nu ar putea vota lista actualului PNL, pe care se regăsesc Hava, Daniel Buda, Vasile Blaga, Falcă, PDL-iști de frunte, care, împreună cu Băsescu, au încercat să distrugă ani la rând PNL”, a declarat Cătăniciu.

CITEȘTE ȘI: Reprezentanții ALDE, la Cluj-Napoca: „S-a vorbit prea puțin despre UE în această campanie, riscăm să eșuăm în balcanism!”


CITEȘTE ȘI: Norica Nicolai îl trage de urechi pe Tișe privind Aeroportul: „Șicanele juridice creează o suspiciune că există niște interese ascunse!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter