Politică

Semnal de alarmă al PRO România Cluj: PSD izolează România de statele europene! (PE)

În urma celor mai recente evoluții politice, PRO România Cluj ia atitudine și atenționează coaliția de guvernare PSD-ALDE că riscă să compromită total relația țării noastre cu Uniunea Europeană.

PRO România și-a asumat identitatea politică a unui partid care susține proiectul european și pentru care parteneriatul cu celelalte state membre ale Uniunii Europene este crucial în asigurarea credibilității și a dezvoltării României.
”S-a ajuns mult prea departe în dezinformarea cu privire la Uniunea Europeană. Probabil în afara unui grup restrâns care controlează acum principalul partid de guvernare, absolut nimeni nu are de câștigat. E păcat că relația României cu Uniunea Europeană e compromisă de PSD de dragul unei campanii electorale la finalul căreia oricum vor ieși învinși”, a declarat Aurelia Cristea, coordonator PRO România Cluj.
Cristea a mai adăugat că ”pe lângă această campanie negativă la adresa Bruxellesului, deciziile privind Codurile Penale pun în real pericol statutul nostru în Uniunea Europeană”.
Zilele trecute, Comisia Europeană anunța că, în lipsa îmbunătățirilor privind independența judiciară, activarea Articolului 7 din Tratatul UE ar putea fi luată în considerare. Documentul arată că România trebuie să respecte angajamentele asumate în momentul aderării. Totodată, amendamentele la Codurile Penale adoptate de Parlamentul României reprezintă motive de îngrijorare.
”Realitatea tristă e că PSD ne înscrie pe axa Budapesta – Varșovia privind modul în care înțelege democrația, iar atitudinea actualului Guvern e în totală contradicție cu valorile europene, pe care românii le susțin cât se poate de clar. Tocmai de aceea, PRO România este vocea celor mulți, vocea celor care nu vor ca țara noastră să fie ruptă de Uniunea Europeană”, a mai arătat fostul ministru.

Publicat de SC Monitorul de Cluj S.R.L. la comanda PRO România CUI mandatar financiar: 41190009


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter