Politică

Daniel Buda: "Le solicit lui Dragnea, Dăncilă, Toader și Tăriceanu să abroge OUG referitoare la legile justiției!"

Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că cere public coaliţiei de guvernare să abroge de îndată OUG 7 referitoare la legile justiţiei.

"Îi solicit public domnului Liviu Dragnea, doamnei Viorica Dăncilă, domnului Tudorel Toader, domnului Tăriceanu ca de îndată să adopte în coaliţia lor de guvernare modificarea şi abrogarea, de altfel, a OUG 7 care reglementează sistemul judiciar, anume cea care a scos în ultimele zile sute de magistraţi în întreaga ţară. Ca urmare a faptului că această ordonanţă a stârnit îngrijorări serioase şi majore la nivelul instituţiilor europene, îngrijorări care, dacă nu vor fi înlăturate prin adoptarea unei OUG care să abroge această ordonanţă dată anterior, în mod cert României i se va aplica activarea art 7 din Tratatul de funcţionare a UE", a spus Daniel Buda.

El a adăugat că va fi sesizată Comisia de la Veneţia pe tema ordonanţei respective, care va fi atacată şi la Curtea Constituţională a României.


Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter