Politică

Rareș Rusu, “uns” membru definitiv în Consiliul de Administrație de la Univers T

Întors recent în ograda PNL, după ce timp de patru ani a făcut parte din partidul lui Traian Băsescu, PMP, Rareș Rusu s-a ales cu o sinecură în Consiliul de Administrație de la hotelul Consiliului Județean Cluj, Univers T. Numit în 2018 membru provizoriu, acum Rares Rusu va fi uns definitiv în funcția de administrator în Consiliul de Administrație la Univer T.

În 2017, consilierii judeţeni votau celebra Hotărâre 220, prin care toţi directorii de regii din subordinea județului erau demişi, locul lor urmând să fie luat de consilii de administraţie numite pe criterii politice. Baza legală invocată a fost OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Anul trecut, în Consiliul de Administrație al societății Univers T au fost numiți Ghițea Gabriel-Dănuț, Nagy Ildikó, Varodi Ioan, Ilieș Vasile,  Vaman Daniel, Pulbere Liviu, Rareș Rusu – provizoriu. Acum, în ședința de joi a Consiliului Județean, Rareș Rusu va fi desemnat membru cu drepturi depline.


“Comisia de Selecție a întocmit raportul privind numirile finale pentru posturile de administratori la întreprinderile publice aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, prin care propune desemnarea lui Rusu Rareș Stelian  pentru funcția de administrator neexecutiv la Univers T SA”, se arată în proiectul de hotărâre.

În august 2018, conducerea Consiliului Județean Cluj l-a nominalizat pe Rareș Rusu în Consiliul de Administrație al Univers T, propunere care i-a făcut să râdă până și pe reprezentanții PSD: „Chiar n-ați găsit unul mai bun?” a întrebat Remus Lăpușan, stârnind hohote de râs printre toți consilierii. La acea vreme președintele CJ Cluj, Alin Tișe, spunea că Rusu primește acest mandat temporar, până când se va definitiva concursul pentru atribuirea unui mandat oficial.


În 2014, la acea vreme consilier judeţean, Rareş Rusu şi-a dat demisia din PDL și a trecut la partidul Mișcarea Populară (PMP), unde a deținut funcția de președinte al PMP Cluj. La acea vreme Rusu spunea că el nu a votat ca PDL să fie desfiinţat şi dizolvat în PNL.

După patru ani, în 2018, Rareș Rusu şi alţi 150 membri au decis să părăsească partidul şi au aderat la PNL.


Rareș Rusu e fiul lui Stoian Rusu, fost șef al Inspectoratului Județean Cluj al MI, care coordona Miliția și Securitatea, în anii 80.

Univers T, care se află în subordinea Consiliului Jdețean Cluj, este condus în prezent de Mariana Leş (PNL). Mandatul Marianei Leș în fruntea Univers T este de patru ani. Ea are doi adjuncți, Aurelian Mureșan, fost viceprimar al Dejului, și Brândușa Mândru.


La concursul pentru postul de manager la Univers T au participat Valentin Lungu (fost director la Univers T) și Mariana Leș. Imediat după câștigarea concursului, Leș a demisionat din funcția de consilier județean.

abonare newsletter