Politică

A rezistat doar 2 luni. Directorul FALIMENTAREI societăți Drumuri și Poduri Județene Cluj ȘI-A DAT DEMISIA. Cine i-a luat locul

Liberalul Dan Gavrea, fost consilier județean, devenit peste noapte director la societatea falimentară a Consiliului Județean Cluj, Drumuri și Poduri Județene, a demisionat după doar două luni de la instalarea în funcție. Potrivit unor surse, demisionarul Gavrea nu va rămâne pe drumuri. În prezent, a fost numit consilier în aparatul propriu de lucru al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Din luna septembrie, Societatea Drumuri și Poduri Judeţene Cluj SA, societate subordonată Consiliului Județean Cluj, a avut un nou director general în persoana lui Dan Gavrea, fost inginer la Electrica Furnizare. Gavrea este dejean, iar soția sa lucrează la primăria din localitate.

Misiunea lui Dan Gavrea în fruntea companiei Drumuri și Poduri Județene Cluj SA nu a fost deloc ușoară ținând cont de faptul că societatea se confruntă cu probleme financiare majore.


Dan Gavrea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Fostul director general, Călin Platon, tot de la PNL, a făcut un pas înapoi. În perioada cât Gavrea s-a aflat la conducerea societății Drumuri și Poduri Județene, Platon a fost numit director adjunct. Acum, odată cu demisia lui Gavrea, Platon a preluat, din nou, interimar, conducerea societății.


La începutul anului, Platon anunțase că are pârghiile prin care să scoată Drumuri și Poduri Județene din situația economică dezastruoasă în care se zbate.

SC Drumuri și Poduri Judeţene Cluj SA a fost condusă începând din 2013 de Călin Platon.


Anul acesta, consilierii judeţeni au decis majorarea capitalului social la Societatea Drumuri şi Poduri Judeţene cu 8 milioane lei (aproximativ 2 milioane euro) ca măsură pentru salvarea acesteia de la insolvenţă.

Consiliul Judeţean este acţionar unic la societatea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj. Societatea Drumuri și Poduri Cluj SA a estimat un profit brut pe anul 2018 de 1,2 milioane lei. În cursul anului 2017 a scăzut dramatic cifra de afaceri, respectiv veniturile la mai mult de jumătate din veniturile anului 2015 (de la 62 mil. lei la 30 mil. lei), în condițiile în care cheltuielile au crescut atât la materii prime și materiale, precum și la energie și combustibili, cu valori cuprinse între 10-30%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter