Politică

Kelemen, despre referendumul pentru redefinirea familiei: Mi-e greu să cred că va fi organizat în octombrie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că nu ştie dacă referendumul pentru redefinirea noţiunii de familie va avea loc în octombrie, pentru că mai sunt paşi procedurali de îndeplinit.

„Pentru aia trebuie o hotărâre de Guvern, iar înainte de aia mai e un pas în Senat. Nu ştiu dacă va fi în octombrie sau nu va fi. Mi-e greu să cred. Astăzi suntem în 3 septembrie şi până pe 7 octombrie se pot face toate procedurile inclusiv campania care trebuie să fie de 30 de zile. Până când nu se va stabili prin Hotărâre de Guvern aşa cum trebuie procedural data referendumului, nu putem discuta”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că în partid fiecare va decide „cum simte” şi că nu ar trebui să se confunde termenul de „căsătorie” cu cel de „familie.


„Noi în grupurile noastre nu am reuşit să stabilim şi nici nu trebuie să stabilim o poziţie fixă şi foarte rigidă e o chestiune de conştiinţă a fiecăruia şi votul nostru la Cameră a fost foarte conform conştiinţei. Fiecare a votat cum a simţit că trebuie să voteze. Lucrurile sunt clare şi în acest moment. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt extrem de bine reglementate: familia e un lucru şi căsătoria e cu totul şi cu totul altceva. Nu poţi să legi familia de căsătorie, fiincă există familii în care există doar un părinte din varii motive şi nu poţi să spun că aia nu este familie. Sunt familii unde nu există căsătorie şi nu poţi să spui copilului nici când este în grădiniţă, nici când se duce la şcoală că tu nu ai familie, fiincă părinţii tăi nu s-au căsătorit. Căsătoria e o altă chestiune unde eu sunt mai conservator, mai spre a accepta că roice căsătorie se face între un barbat şi o femeie, dar aici avem iar o problemă. Există deja o decizie la nivel european şi România indiferent ce votează va fi obligată în continuare să accepte căsătorii făcute în afară, în ţările unde lucrurile sunt de altă natură şi altfel reglementate”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter