Politică

Demisie la CJ Cluj. Un consilier județean PNL a plecat. Ce se ascunde în spatele gestului

Un consilier județean PNL a demisionat. Gestul are legătură cu decizia lui Alin Tișe de a-i schimba pe toți directorii de regii din subordinea forului județean.

Liberala Mariana Leş este cea mai longevivă în Consiliul Judeţean Cluj. În ultima ședință de Consiliu Județean, care a avut loc în 27 iunie, ea și-a anunțat demisia.

“Domule președinte, stimați colegi, întrucât aceasta este ultima ședință la care particip în calitate de de consilier județean, mandatul meu încetând prin demisie, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru colaborare și colegialitate, dumneavoastră și aparatului de specialitate al consiliului județean”, a spus aceasta.


Demisia lui Leș vine ca urmare a câștigării concursului de director la hotelul Univers T, care se află în subordinea Consiliului Județean.

Reamintim că anul trecut, Alin Tișe a decis demiterea tuturor directorilor de regii, care au fost conduse de consilii de administraţii numite pe criterii politice. Acest Consiliu de Administraţie a fost obligat să facă concurs pentru toate aceste posturi de manageri.


La concursul pentru postul de manager la Univers T au participat Valentin Lungu (fost director la Univers T) și Mariana Leș. Se pare că aceasta din urmă a câștigat concursul, care s-a desfășurat în luna iunie, noua funcție fiind incompatibilă cu calitatea de consilier județean.

Mariana Leș a confirmat informațiile Monitorul de Cluj.


Mandatul Marianei Leș în fruntea Univers T va fi de patru ani. Ea va avea și doi adjuncți, Aurelian Mureșan, fost viceprimar al Dejului, și Brândușa Mândru.

Potrivit declarației de avere pe anul 2018, Mariana Leș are un teren (suprafață de 3500 mp), o casă în Cluj-Napoca (suprafață de 93 mp), dar și două autoturisme (Smart și Skoda).  Are trei conturi curente care însumează 27.300 lei, dar și un depozit bancar (6.000 lei)și acțiuni în valoare peste 62.000 lei. Anul trecut, de la Hotel Topaz a obținut dividende în valoare de 26.552 lei, iar de la Consiliul Județean a obținut o indemnizație de peste 156.000 lei. De asemenea, liberala a mai obținut de la Gabriela Rădoiu Leș, prin donație, 70.000 lei. În 2015, aceasta i-a vândut o casă de locuit în valoare de  aproximativ 60.000 de euro senatorului Alin Tișe.


„Nu m-am simţit niciodată în minoritate în Consiliul Județean, niciodată nu m-am simţit apăsată de faptul că sunt printre atâţia bărbaţi, până la urmă ţine şi de cu m te comporţi, de a acţiona, de a te raporta la bărbaţi. Sigur că mai sunt divergenţe pe diverse proiecte, dar nu am avut probleme. Nu vreau să merg către Legislativ, oricând aş fi pusă să aleg aş alege tot administraţie. Le recomand femeilor să intre în politică cât mai multe şi să fie viteze, curajoase, determinate şi solidare pentru că din păcate este o problemă că nu au solidaritatea pe care o au bărbaţii. Nu e o chestiune feministă, dar cred că orice femeie se poate descurca la fel de bine ca un bărbat în politică sau mai bine”, spunea Mariana Leş pentru Monitorul de Cluj în 2017.

Ultimele Stiri
abonare newsletter