Politică

Ce spune liderul UDMR despre raportul MCV

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, că majoritatea constatărilor din raportul MCV sunt corecte și la obiect și trebuie luate ca atare, iar avertismentele privind independența Justiției trebuie tratate în mod serios, punctând faptul că MCV-ul ar trebui ridicat cel târziu în 2019.

"Dacă citim foarte atent raportul și, bineînțeles, fiecare poate să aibă o perspectivă proprie, putem să vedem și jumătatea plină a paharului și jumătatea goală a paharului. Oricum, eu cred că majoritatea constatărilor sunt corecte, la obiect, în ceea ce privește progresele realizate în sfera incompatibilităților și alte lucruri scrise în raport trebuie luate ca atare, și avertismentele, fiindcă nu sunt neaparat critici, avertismentele legate de independența Justiției, trebuie tratate în mod serios. Dacă e vorba de o consultare cu Comisia de la Veneția, eu cred că e un lucru firesc, dar trebuie să spunem că toate observațiile Comisiei de la Veneția și pentru celelalte proiecte, pentru celelalte aspecte pe parcursul anului ar trebui luate în serios și nu sunt luate în serios", a afirmat el.

Acesta a ținut să puncteze faptul că nu poate accepta, în continuare, ca intrarea României în spațiul Schengen să fie condiționată de raportul MCV și consideră că această monitorizare ar trebui ridicată cel târziu în 2019.

Ultimele Stiri
abonare newsletter