Politică

USR îşi alege, la Cluj, preşedintele şi forurile de conducere. Ce decizii s-au luat până acum

USR îşi alege, sâmbătă, preşedintele, în cadrul congresului care se desfăşoară la Cluj-Napoca, pentru funcţie candidând Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina German.

Emanuel Ungureanu sursa foto revista22

Primul congres naţional al USR se desfăşoară la Cluj-Napoca, între 12-14 noiembrie, ziua de vineri fiind alocată în întregime dezbaterii şi adoptării noului statut al formaţiunii.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, vineri, că statutul adoptat în cadrul congresului de la Cluj are o prevedere prin care, printr-un fel de referendum, toţi membrii partidului se vor putea pronunţa prin vot asupra unor chestiuni importante.


"O modificare inovativă faţă de statutele celorlalte partide este consultarea tuturor membrilor, prin mijloace electronice, pe subiecte importante, pe care le stabileşte Biroul Naţional sau un număr de membri, pe care l-am stabilit a fi 200. Faţă de statutul vechi -dar e ce găsim şi la alte partide - avem un comitet politic în care este şi Biroul Naţional, dar şi reprezentanţii judeţelor şi parlamentarii şi consilierii locali", a explicat Nicuşor Dan.

El a spus, cu ocazia deschiderii congresului, că îşi propune ca partidul pe care îl conduce să devină, în doi ani, al doilea partid din ţară, iar la alegerile din 2020, rezultatul obţinut să-i permită să propună premierul.


În cursul zilei de sâmbătă, delegaţii USR vor alege membrii Comisiei de arbitraj, ai Comisiei de cenzori, membrii Biroului naţional, iar în cursul serii va fi ales preşedintele formaţiunii.

Pentru unul dintre cele 20 de locuri din Biroul Naţional s-au înscris peste 50 de candidaţi. Primii şapte votaţi vor fi vicepreşedinţi ai partidului.


Congresul USR se va încheia cu o conferinţă de presă, programată duminică, la ora 10.00.

abonare newsletter