Politică

POZA ZILEI A demisionat din Parlament și a fost condamnat pentru corupție, dar încă are birou parlamentar în buricul târgului

"Parlamentul României. Camera Deputaților. Deputat Adrian Gurzău. Județul Cluj" așa ești întâmpinat dacă te încumeți să intri în gangul de pe Bulevardul Eroilor numărul 2, acolo unde își desfășoară activitatea de ani buni principalele formațiuni politice clujene.

A fost schimbat din funcţia de preşedinte al PMP Cluj, a demisionat din Parlamentul României și a fost condamnat la închisoare pentru trafic de influență, dar cu toate acestea se pare că pentru Adrian Gurzău, căci despre el este vorba, este greu să renunțe la spațiul din centrul Clujului și la titulatura de deputat.

În continuare, pe ușa fostului său birou parlamentar scrie "deputat Adrian Gurzău". Suntem curioși să aflăm dacă Gurzău a predat spațiul către Primărie sau încă mai plătește chirie în amintirea vremurilor bune. Oricum, chiria pe care o plătea/plătește este un mizilic pe lângă veniturile acestuia. Din 2013, el a plătit pentru cei 55 mp, cât avea cabinetul său parlamentar, exorbitanta sumă de 44,49 lei pe lună.


La sfârșitul lunii martie, fostul deputat PMP Adrian Gurzău a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig.

Gurzău este un apropiat al Elenei Udrea, și ea condamnată la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, după ce Udrea i-a botezat copilul fostului președinte PMP Cluj.

abonare newsletter