Politică

Kelemen Hunor, despre iniţiativa privind Ţinutul Secuiesc: Nimic ilegal, nimic imoral

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că în cazul proiectului de iniţiativă cetăţenească privind autonomia Ţinutului Secuiesc, apărut în Monitorul Oficial, nu este nimic ilegal, nimic imoral, nimic ieşit din comun, în condiţiile în care acesta a mai fost în Parlament.

Întrebat, sâmbătă, de presă, la finalul şedinţei CRU a UDMR de la Târgu Mureş ce părere are despre iniţiativa cetăţenească privind autonomia Ţinutului Secuiesc, Kelemen Hunor a spus că iniţiatorii nu au făcut nimic ilegal, pentru că altfel proiectul nu apărea în Monitorul Oficial.

”Acest proiect a mai fost în Parlament şi nu s-a întâmplat nicio nenorocire, este la început de procedură, nu ştim dacă va ajunge în Parlament sau nu fiindcă urmează procedura de adunat semnături, după aceea merge la CCR şi abia după ce trece de Curte ajunge în Parlament. Şi putem discuta când ajunge în Parlament. Dar este conform legii, orice om dacă mai găseşte 9 persoane poate să facă astfel de demersuri pentru foarte multe domenii, inclusiv modificarea Constituţiei, nu au făcut nimic ilegal, altfel nu ar fi fost publicată în Monitorul Oficial. Nu este nimic ilegal, nimic imoral, nimic ieşit din comun, acest proiect a mai fost în Parlamnet acum foarte mulţi ani când parlamentarii au depus ca şi iniţiativă legislativă. E mult prea devreme să comentăm ce şi cum va fi în Parlament”, a spus liderul UDMR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter