Politică

INTERVIU Alexandru Cordoş: “PSD s-a îndepărtat, ireconciliabil, de valorile pe care le promova cândva”

Alexandru Cordoş deschide lista candidaţilor PRU la Senat, la alegerile din 11 decembrie. Într-un interviu acordat pentru Monitorul de Cluj, senatorul explică motivele pentru care a plecat după mai bine de 20 de ani din PSD şi care sunt valorile noului partid în care s-a înscris.

În opinia lui Cordoş, Partidul Social Democrat nu mai este un partid al omului simplu, ci unul al intereselor de grup, al „patricienilor politici”.

Reporter: Sunteţi cel mai activ parlamentar din România, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Politici Publice (IPP). Care au fost cele mai importante iniţiative care au devenit legi?


Alexandru Cordoş: Într-adevăr, Institutul de Politici Publice mi-a făcut onoarea de a mă numi cel mai activ parlamentar din România, fapt care nu face decât să consfințească munca depusă de mine și resursele focusate înspre a reprezenta colegiul senatorial 4 și județul Cluj la București. Cât privește inițiativele legislative la care am participat și care au devenit legi, prima care îmi vine în minte este propunerea legislativă de modificare a legii pensiilor prin acordarea posibilităţii cetăţenilor din Turda şi Câmpia Turzii care au locuit cel putin 30 de ani în respectivele municipii sau pe o rază de 8 km în jurul acestora de a se pensiona cu doi ani inainte de termenul legal fără a plăti penalităţi. Un alt proiect este propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Totodată am fost inițiator și nu putem uita nici de propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.

De ce aţi plecat la PRU şi care sunt valorile pe care le promovează acest partid?


Partidul România Unită, al cărui președinte de filială județeană sunt, reprezintă acea frântură din clasa politică românească ce lipsea, atât din punct de vedere doctrinar, cât și din punct de vedere al opțiunilor electoratului -  patriotismul moderat. Sunt vicepreședinte al Societății Patriotice „Avram Iancu” încă de la înființare, iar viziunile mele privitoare la patriotism, la dezvoltarea și reprezentarea poporului român coincide cu cele promovate de Partidul România Unită. Ani de-a rândul am participat la serbările naționale de la Țebea și am promovat inițiative legislative cu caracter patriotic, ultima dintre ele fiind acordarea titlului de „oraș-martir” pentru municipiul Turda, care în perioada revoluției din 1989 a pierdut suflete, suflete secerate de gloanțele „ucigașilor fără fețe”. Dacă vorbim despre valorile promovate de acest partid, să începem cu familia tradițională, pe care unii, din prea multă „dragoste” pentru Europa, vor să o întineze, promovând căsătoriile homosexuale. PRU. se opune cu fermitate căsătoriilor gay deoarece, de la Adam și Eva încoace, familia a fost definită ca uniunea fizică și spirituală între bărbat și femeie. Alte valori tradiționale promovate de PRU reprezintă emanciparea moderată a poporului român, prin neacceptarea unei globalizări totale și forțate, care să lase popoarele fără identitate, deoarece un popor fără identitate este un popor ușor de manevrat. Un popor fără identitate se transformă într-o masă de manevră, o masă fără personalitate, fără voință, asemeni creierului căruia îi lipsește, pentru prea mult timp oxigenul. Identitatea unui popor este oxigenul acelui popor, iar PRU promovează păstrarea identității poporului român, unitatea tuturor românilor, unitatea teritorială și suveranitatea poporului român, fără a manifesta șovinism sau xenofobie.

De ce aţi plecat din PSD, partid în care aţi activat mai bine de 20 de ani?

Partidul Social Democrat reprezenta, cândva, un partid pe doctrina și valorile căruia oamenii se puteau bizui. Am fost parte din celebrul „Grup de la Cluj”, alături de oameni de o incomensurabilă valoare, din punct de vedere politic și social, însă astăzi, PSD s-a îndepărtat, ireconciliabil, de valorile pe care le promova cândva. Astăzi PSD nu mai este un partid al omului simplu, ci un partid al intereselor de grup, al „patricienilor politici” care s-au cocoțat în vârful societăților și în capul tuturor maselor, sacrificând pe această cale oameni, principii, doctrine, promisiuni. Nu mă înțelegeți greșit, PSD nu s-a îndepărtat ieri de aceste valori, ci de ceva vreme, însă problemele personale pe care le-am avut în ultimii ani m-au determinat să mă focusez asupra familiei și mai puțin asupra opțiunilor politice. S-a spus că m-am dezis de PSD pentru că nu am primit un loc eligibil pentru Senat ... nimic mai fals, m-am dezis demult de PSD, doar că nu am avut timpul necesar pentru a mă dezice și scriptic de PSD, preferând să-mi văd de familie. Eu sunt un promotor și un fan al poporului român, al clasei de jos și de mijloc, adică al celor care muncesc, nu al îmbogățiților, al speculanților, iar PSD-ul de astăzi nu mai este promotorul celor ce muncesc. 

Etichete: psd alexandru cordos
abonare newsletter