Politică

USR Cluj s-a înscris oficial în cursa alegerilor parlamentare

Uniunea Salvaţi România (USR) Cluj şi-a înscris joi candidaţii la alegerile parlamentare, iar primul pe lista pentru Camera Deputaţilor este ONG-istul Emanuel Ungureanu. Acesta îşi propune să facă măcar o lege după ce ajunge în Parlament şi anume Legea Adina Bleotu, pentru un sistem de transplant care să nu lase loc discriminărilor.

Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Emanuel Ungureanu, urmat de Adrian Dohotaru, Ovidiu Nistor, Adriana Cristian, Andrei Suciu, Radu Boloveschi, Daniel Kloyber, Mihai Chereji, Alexandra Oană, Radu Chirilă, Alexandra Pintea, Marius Pavăl și Dragoș Baraitaru.

La Senat lista este deschisă de Mihai Goţiu urmat de  Romana Harosa, Daniel Doboș, Elena Muscă, Cristian Olinca și Radu Molnar.


Candidatul USR la Camera Deputaţilor Emanuel Ungureanu, este preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie Delia Grădinaru și se ocupă de zeci de copii și tineri care fac dializă.

În urmă cu câteva zile, Ungureanu spunea că în domeniul sănătăţii, sistemul transplaturilor trebuie să nu mai lase loc discriminărilor. “Candidez pentru că sunt foarte convins că oamenii care au demonstrat că pot fi hotărâţi, pot să aducă în domeniul transplantului din România un sistem care să facă astfel încât accesul la transplant să fie permisiv tuturor, fără a mai exista discriminări.


Al doilea obiectiv este acela de a lupta pentru depolitizarea domeniului sănătăţii. Toată lumea ştie în oraş că managerul Spitalului Judeţean Petru Şuşcă are în spate PSD ul. Acelaşi lucru se întâmplă spre exemplu la Spitalul de Copii, toată lumea ştie că acolo este un fief al fostului PDL şi că domnul Aldea este omul lui Adrian Videanu.

Niciodată n-o să pot să lupt mai mult decât pentru copiii pe care i-am cunoscut şi pentru această boală cumplită numită boala cronică. Aici este ţinta mea. Cred că un parlamentar trebuie să construiască legi, iar eu vreau să construiesc Legea Adina Bleotu, după fetiţa care a murit şi despre care s-a auzit în contextul cazului Arşinel, vreau în numele acelei fete batjocorite de sistemul sanitar să fac o lege a transplantului care să fie perfect compatibilă cu ce se întâmplă în acest domeniu în Europa. Vreau să fac măcar o lege în patru ani”, spunea Ungureanu.  


Un alt obiectiv declarat al lui Emanuel Ungureanu este câştigarea încrederii românilor în Parlamentul României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter