Politică

Buda stă pe ouă! Obedientul șef al PNL Cluj nu iese din voința lui Blaga.

Protejatul coruptului Blaga, Sorin Moldovan, rămâne pe listele pentru alegerile parlamentare.

Liberalii clujeni nu au curaj să tranșeze lucrurile în privința candidaturii “parașutatului” Moldovan, omul impus de Vasile Blaga pe listele candidaților clujeni la parlamentare.

Deși a fost împuternicit să semneze listele acestora, președintele PNL Cluj Daniel Buda nu știe încă ce decizie va lua în privința omului lui Blaga: “O să decidem(…), lucrurile sunt în mișcare încă, nu știu ce va fi”. “Lista candidaților de la Cluj va fi definitivată în perioada imediat următoare”, a mai spus Daniel Buda. Decizia liderului de la Cluj ar trebui să fie cu atât mai ușor de luat cu cât zilele trecute mai mulți primari PNL din Cluj au amenințat că nu se vor implica în campania electorală dacă Moldovan va fi menținut pe listă.


În cursul acestei săptămâni, liderii liberali de la Cluj se vor întâlni pentru a discuta pe marginea acestui subiect. Criza în care se află acum PNL o dată cu apariția dosarului de corupție deschis de DNA pe numele lui Blaga a generat zilele trecute discuții între liberalii clujeni, unii dintre aceștia fiind nemulțumiți de menținerea lui Sorin Moldovan pe lista pentru Parlament. Aceasta cu atât mai mult cu cât Moldovan s-a lăudat în cercurile politice că ar fi nepotul lui Blaga.

Vechii liberali  se vor alege -dacă Moldovan va fi retras- cu trei locuri la Camera Deputaților, iar PDL-iștii cu două. Potrivit protocolului de fuziune dintre PNL şi PDL, la Camera Deputaților poziția întâi revine fostului PDL, poziția a doua vechiului PNL, a treia, fostului PDL, iar locurile patru și cinci revin vechiului PNL.


Foștii PDL-iști au „bătut în cuie” câteva nume pentru Camera Deputaților: fostul prefect Florin Stamatian, fostul primar al municipiului Turda, Tudor Ștefănie, și „parașutatul” Sorin Moldovan; la Senat, democrat-liberalii îl vor susţine pe consilierul judeţean Călin Tuluc. Vechii liberali și-au stabilit candidații încă de acum o lună și ordinea lor. Pe primul loc se găsește Adrian Oros, urmat de Marius Mânzat și de Mircea Abrudean.

Despre „parașutatul” Sorin Moldovan s-a spus în urmă cu câţiva ani, când a candidat impus de la centru la Vaslui, că ar fi nepotul lui Vasile Blaga, însă fostul ministru de Interne a negat existența unei relații de rudenie între ei explicând că este „prieten cu tatăl lui Sorin Moldovan dinainte de ’89“.


Vă reamintim, foștii PDL-iști s-au întrunit  acum două săptămâni pentru a-și stabili candidații pe locurile eligibile la Parlament, însă au amânat din nou ședința comună cu vechii liberali în care ar fi trebuit să voteze lista definitivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter