Politică

UDMR cedează două posturi de deputat PCM şi va avea un deputat de Sibiu. Candidaţii clujeni, validaţi

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj, la finalul Consiliului Permanent al UDMR, că formaţiunea sa a decis să colaboreze cu PCM şi să-i ofere două locuri eligibile de deputat, la fel cum a decis ca maghiarii din Sibiu să aibă un deputat propriu, care va candida pe un loc eligibil în Harghita.

"Lucrul cel mai important e colaborarea noastră cu PCM, ei au primit două locuri eligibile pe listele noastre, vor candida pe listele UDMR. Nu e vorba de coaliţie, nu e vorba de alianţă politică. Ei vor intra pe listele noastre, două locuri eligibile pentru Camera Deputaţilor, în judeţul Covasna şi în judeţul Mureş", a spus Kelemen Hunor, care a adăugat că e vorba de "o decizie raţională".

O altă decizie luată vineri se referă la acordarea unui loc eligibil maghiarilor din Sibiu.


"Pe de altă parte, noi am vrut să demonstrăm că suntem responsabili unii faţă de ceilalţi şi, la propunerea mea, judeţul Harghita a oferit un loc eligibil, locul 4 pe lista judeţeană, unui judeţ care n-a avut posibilitatea în 26 de ani să trimită un reprezentant în parlament. Sunt câteva judeţe unde noi suntem în minoritate absolută, dar de unde noi în fiecare an electoral primim peste 50.000 de voturi. Ei n-au avut posibilitatea să aibă un reprezentant în parlament şi, la propunerea mea, au acceptat colegii să oferim un loc eligibil pentru judeţul Sibiu, dlui Benedek Zakarias, un om care cunoaşte foarte bine judeţul şi un om care activează în UDMR din 1990”, a menţionat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, UDMR îşi propune ca la alegerile parlamentare din 11 decembrie să obţină 8-9 locuri de senator şi 18-19 locuri de deputat.


Primii candidaţi eligibili pentru alegerile din 11 decembrie sunt Laszlo Attila pentru Senat, respectiv Csoma Botond şi Hegedus Csilla pentru Camera Deputaţilor. Cei trei au primit ultima validare statutară din partea formaţiunii lor politice în cadrul Consiliului Permanent al Uniunii, desfăşurat vineri la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter