Politică

Votul în Senat în cazul Gabriel Oprea ar putea fi reluat

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri la RFI că reluarea votului în Senat în cazul lui Gabriel Oprea este posibilă, afirmând că PNL ar putea avea ca alternative contestarea deciziei Senatului la CCR sau intrarea în grevă parlamentară pe perioadă determinată.

Votul în Senat în cazul Gabriel Oprea ar putea fi reluat Votul în Senat în cazul Gabriel Oprea ar putea fi reluat

“Este un mit faptul că nu se poate cere reluarea votului. Resping această sentinţă dată de ieri de PSD şi ALDE, că nu se poate relua votul în cazul Oprea. Categoric, se poate relua, depinde dacă dorim să o folosim sau nu. Este un precedent pozitiv, nu unul negativ, cum a fost în cazul Şova. Nu există nicio normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre sau o lege să fie abrogată. Doar deciziile Curţii Constituţionale şi hotărârile instanţelor sunt definitive şi irevocabile. În cazul Oprea, este vorba despre o hotărâre a Senatului, nu ne împiedică nimeni să o abrogăm, decât voinţa politică a cartelului politic care îşi împarte dreptatea de unul singur, PSD-ALDE”, a susţinut Alina Gorghiu, copreşedintele PNL la RFI.

Alina Gorghiu a afirmat că nu e nevoie nici de probe noi şi nici de vicii de procedură, ci este suficient ca această propunere să fie formulată şi să se treacă la repetarea votului.


Întrebată care sunt opţiunile PNL dacă propunerea va fi refuzată, Gorghiu a precizat că luni în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL se va discuta despre contestarea deciziei la CCR şi posibilitatea de a intra în grevă parlamentară.

“Poţi cere reluarea votului, poţi să conteşti la Curtea Constituţională o hotărâre sau nu. Cred că la nivel politic, am spus ce am avut de spus. Mai sunt gesturi pe care să le putem lua în considerare, luni, la Biroul Politic, de genul grevei parlamentare pe perioadă determinată, sau alte gesturi politice, dar problema este că nu PNL decontează, pentru că şi-a făcut datoria faţă de cetăţean, ci obligaţia de a rezolva problema este în curtea PSD”, a spus ea.


Copreşedintele PNL a subliniat ca toate partidele ar trebui sa spună “aşa nu se mai poate”, precizând ca imaginea Senatului este afectată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter