Politică

Foștii PDL-iști vând Bucureștiului un loc de deputat promis vechilor liberali

Cine cade de pe lista PNL Cluj pentru parlamentare? Nicoară: „Există un protocol pe care îl vom respecta”. Buda: „Nu discutăm pe marginea unor speculații”.

Marius Nicoară, Marius Mînzat și Daniel Buda Marius Nicoară, Marius Mînzat și Daniel Buda

Liberalii vechi și noi negociază pe ultima sută de metri împărțirea locurilor la Camera Deputaților și Senat. Dacă vechii liberali au decis încă de acum o lună ordinea la Cameră, foștii democrat liberali fac calcule pentru a-i găsi un loc „parașutatului” de la centru, Sorin Moldovan. Pe cine ar putea sacrifica liberalii și cine ar putea să cadă de pe lista pentru Parlament.

La Camera Deputaților, vechii liberali au negociat trei locuri, iar la Senat unul, în timp ce foștii decmocrat liberali au negociat două locuri la Cameră și unul la Senat. Potrivit unor surse citate de Actualdecluj.ro, liberalii lui Nicoară ar putea pierde un loc eligibil de deputat în favoarea lui Sorin Moldovan, omul lui Blaga. Vizat ar fi locul care îi fusese alocat inițial actualului vicepreședinte al Consiliului Județean, Marius Mînzat, desi inițial sursele din PNL susțineau că Moldovan ar urma să ocupe locul consilierului local Florin Stamatian sau al fostului europarlamentar Rareș Niculescu.


Fostul președinte al PNL Cluj Marius Nicoară spune însă că foștii PDL-iști nu vor putea să impună pe locurile vechiului PNL pe altcineva, potrivit protocolului existent.

“Noi avem un protocol care e foarte clar și pe care l-am respectat până acum și pe care îl vom respecta în continuare. Dacă vreun liberal își pierde vreo poziție, sigur va fi compensată cu altceva dar deocamdata noi mergem pe ideea respectării protocolului. Nu știu să vă spun acum nimic. Noi avem un protocol și cei trei oameni ai noștri vor rămâne. Este vorba de Adrian Oros, Marius Mînzat și Mircea Abrudean. Eu zic că nu va fi scos (n.red- de pe listă). Nu poate să trimită PD-ul pe locurile noastre pe altcineva înafara protocolului nostru. Pot să trimită pe locurile lor”, a declarat Marius Nicoară.


Despre același protocol amintește și Marius Mînzat „Ceea ce pot să vă spun este că pe partea de PNL vechi noi am votat în Biroul Județean o ordine, astfel pe locul întâi este Adrian Oros, pe al doilea loc- eu și pe al treilea- Mircea Abrudean. Totodată noi avem un protocol în care la Cameră poziția întâi este a PDL, poziția a doua a PNL, a treia-PDL și locurile patru și cinci- ale PNL La Senat pozitia întâi este a PNL, iar a doua a PDL. Vorbim aici de vechiul PNL și fostul PDL. Atât pot să vă spun. Mai departe de aici, dispoziții date de la centru pot fi, cred că și statutar organizația națională poate interveni pe listele judetene, numai că până acum intervenea acolo unde scorul era sub media pe țară . Acum poate că statutul e altfel, nu pot să vă spun cu siguranță”, a declarat Marius Mînzat.

Mai expeditiv este în schimb actualul președinte al PNL Cluj, Daniel Buda, care preferă să nu comenteze pe marginea “unor speculații”: „Nu am ce declarații să fac pe baza speculațiilor, nu discutăm de negocieri între două partide care au fuzionat. Nu discutăm pe speculații, cine pierde cine câștigă”.


Vă reamintim, din partea vechiului PNL deputatul Adrian Oros este primul pe lista candidaţilor la Parlament, urnmat de Marius Mînzat şi Mircea Abrudean. La Senat îşi doresc să candideze preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe şi senatorul Marius Nicoară. Printre cei care îşi mai doresc un mandat în Parlament se regăsesc Tudor Ştefănie, (care de altfel nici nu şi-a dorit să mai candideze la locale, visând la un mandat în Legislativ), Florin Stamatian, consilier local şi fost prefect sau consilierii judeţeni Călin Tuluc şi Mariana Leş. Pe lista ex-pedeliştilor care vor în Parlament mai figurează consilierii locali Ionică Pop şi Mihaela Suciu, precum şi fostul europarlamentar Rareş Niculescu.

Despre “parașutatul” Sorin Moldovan s-a spus că este nepotul lui Vasile Blaga în urmă cu câțiva ani. În partid s-a vorbit că aceasta este calitatea pe care și-o prezintă tânărul atunci când participă la întîlnirile politice, însă Vasile Blaga a negat existența unei relații de rudenie între el și Moldovan, explicând  că „este prieten cu tatăl lui Sorin Moldovan dinainte de ’89“.


La rândul său, jurnalistul Cătălin Tolontan scria că angajați din Ministerul Tineretului și Sportului povesteau că Sorin Moldovan spunea peste tot că este nepotul lui Blaga, însă liderul democrat liberal dezmințea această informație.

Etichete: marius minzat
Ultimele Stiri
abonare newsletter