Politică

Nati Ariton, consilierul județean cu o condamnare penală la activ

Unul dintre consilierii județeni, Nati Ariton (PSD), a fost condamnat la închisoare pentru delapidare.

Unul dintre consilierii județeni clujeni, Nati Ariton (PSD), a fost condamnat, în 1984, la șapte ani de închisoare pentru delapidare, după ce a fost prins de locatarii blocului pe care îl administra și dat pe mâna polițiștilor. În prezent, el conduce un sindicat puternic, BNS Cluj. Nati Ariton a fost validat ca şi consilier judeţean săptămâna trecută. Nati Ariton a delapidat 70.000 de lei.

”Nati Ariton a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca în 14 februarie 1985 la 7 ani de închisoare și 3 ani interzicerea unor drepturi pentru infracțiunea de delapidare. Inculpatul a fost obligat atunci să plătească Asociației de locatari din Cluj-Napoca, de pe strada Mogoșoaia nr. 4, suma de 68.555,71 lei, cu dobândă  de 6%, menținând și sechestrul asigurator. În motivarea sentinței se reține că inculpatul, în perioada 19 octombrie 1982 - 26 septembrie 1984, a lucrat în calitate de administrator la Asociația de locatari din Cluj, str. Mogoșoia, nr. 4, și în mod repetat și-a însușit sume de bani din gestiunea, totalizând 68.555,51 de lei. Împotriva sentinței a introdus recurs inculpatul, criticând sentința pentru netemeinicie, numai cu privire la cuantumul pedepsei aplicate, solicitând reducerea pedepsei având în vedere intenția sa de a recupera prejudiciul, că în gospodăria sa nu sunt bunuri materiale care să fi fost realizate din aceste sume însușite, iar anterior a avut o comportare bună la locul de muncă”, se arată în sentința Tribunalului Cluj din 1985.


Recursul lui Nati Ariton a fost declarat ca nefondat de Tribunalul Cluj. ”Starea de fapt este pe deplin dovedită, iar inculpatul în declarația sa dată în fața instanței recunoaște însușirea în întregime a sumei de 68.555,71 de lei, sumă dovedită și prin actele de verificare și expertiză contabilă”, se mai arată în sentința Tribunalului Cluj.

Informațiile au fost furnizate în 2012 de Mircia Giurgiu, pe atunci deputat independent. În 2016, Mircia Giurgiu a candidat la Primăria Cluj-Napoca din partea PSRO.

Ultimele Stiri
abonare newsletter