Politică

Traficul rutier de la ieșirea din Cluj, îngreunat de un bloc cu 25 de etaje?

Candidații PSD Cluj-Napoca la Consiliul Local, Gabriel Mihai Oniga, Ioan Păcurar și Gabriela Ciot, susțin că proiectul imobiliar de la ieșirea din Mănăștur, unde se construiește un bloc de 25 de etaje, va îngreuna foarte mult circulația rutieră. Primăria, în schimb, spune că blocul are toate avizele în regulă.

„Faptele ne arată că vorbele n-au nicio valoare. Cel puțin în ultimii patru ani primarul Emil Boc și administrația actuală ne-a tot explicat în nenumărate rânduri cât de atenți vor fi ei la regulile de urbanism și cum nu se va mai construi haotic în municipiul Cluj-Napoca. Ori aici în spate (n.red.:arată spre șantierul blocului de 25 de etaje de pe Calea Florești) să vă imaginați că într-un interval nu foarte îndelungat de timp va ajunge un bloc cu 25 de etaje, cu 3 etaje în demisol și încă 2 la subsol. Adică 30 de etaje. Un mastodont care va bloca practic toată intrarea în Cluj-Napoca. Primăria trebuia să-și asume așa cum declară de fiecare dată și oportunitatea unui proiect nu doar legalitatea lui. Probabil că din punct de vedere legal a respectat procedurile. Din punct de vedere al oportunității noi nu vedem cum poate fi oportun în această zonă a municipiului extrem de încărcată și cu problemele de trafic din Florești. Noi estimăm cel puțin 250 de mașini vor veni în fiecare dimineață si după-amiază să parcheze sau să plece de aici. Cum vor sistematiza traficul în zona asta, cum vor încăpea alte 250 de mașini în fiecare zi care vin și pleacă de aici, motiv pentru care noi ne-am opus și la momentul autorizării acestui proiect, dar nu înțelegem în continuare de ce este el lăsat să continue din perspectiva oportunității, a locurilor de parcare, a fluidizării traficului”, a declarat Gabriel Mihai Oniga, unul dintre candidații PSD Cluj-Napoca la Consiliul Local.

Pe de altă parte reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca susțin că proiectul de pe Calea Florești are toate actele în regulă, fiind realizate inclusiv studii de circulație.


„Acea autorizație a fost emisă având la bază toate studiile necesare în conformitate cu prevederile legale și cerute prin certificatul de urbanism. S-a eliberat ținând cont de studii topo, studii de însorire, studii de circulație, deci toate studiile care erau prevăzute în certificatul de urbanism. În baza lui s-a eliberat o autorizație de construcție pentru proiectul respectiv. Autorizația de construcție a fost elibrată de Consiliul Local din care făcea parte și Gabriel Oniga”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Proiectul vizează construirea unui bloc turn de 80 de metri cu 25 de etaje pe strada Calea Floreşti, în zona podului de la intrarea în municipiu. Blocul va avea 137 de apartamente și 391 de parcări. Lucrările vor dura aproximativ trei ani. Primăria a autorizat blocul în luna iunie 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter