Politică

Cât costă un buletin de vot pentru locale

Buletinele de vot pentru alegerile locale din judeţul Cluj vor fi tipărite de o firmă din Galaţi care a oferit în cadrul licitaţiei organizate de Prefectura Cluj cel mai mic preţ, de 0,0137 lei pe pagină.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Ana Maria Danciu, a declarat, luni, pentru Mediafax că, la nivelul judeţului vor fi tipărite, în total, peste 2 milioane de buletine de vot.

"Buletinele de vot pentru alegerile locale din judeţul Cluj vor fi tipărite de o firmă din Galaţi care a oferit în cadrul licitaţiei organizate de Prefectura Cluj cel mai mic preţ, de 0,0137 lei pe pagină. Au mai participat la licitaţie încă două firme din Cluj-Napoca şi una din Târgu Jiu, dar a câştigat cea din Galaţi. În total, la nivelul judeţului, vor fi tipărite peste 2 milioane de buletine de vot, urmând să fie asigurate în fiecare localitate trei seturi – pentru primar, consiliul local şi Consiliul Judeţean Cluj. Necesarul calculat de hârtie pentru buletinele de vot se ridică la 52 de tone”, a spus Danciu.


Bugetul estimativ al tipăririi buletinelor este de circa 330.000 de lei.

În judeţul Cluj numărul de alegători este de 606.951, aceştia urmând să voteze în 656 de secţii de votare. Cele mai multe secţii de votare – 181 – vor fi în Cluj-Napoca, faţă de 152 câte au fost la alegerile locale din 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter