Politică

Conturi, case, bijuterii și mașini. Cu ce averi intră în cursa alegerilor locale candidații la Primăria Cluj-Napoca.

Zece candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca. Unii dintre aceștia au publicate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate averile pe care le-au strâns până în prezent. Astfel, în timp ce unii dețin case, bijuterii, mașini, alții se mulțumesc cu mai puțin.

Candidații care s-au înscris în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca sunt Emil Boc (PNL), Liviu Alexa (Mişcarea Liberală), Octavian Buzoianu (independent), Bruno Roschnafschy (PPU-sl), Anna Horvath (UDMR), Mircia Giurgiu (PSRO), Adrian Gurzău (PMP), Erno Fancsali (PPMT), Irina Pop (M10), David Ille (UCDR).

Doar câțiva dintre ei au până în prezent, publicate pe site-ul ANi declarațiile de avere.


Actualul primar al municipiului Cluj-Napoca Emil Boc are împreună cu soția sa un apartament dobândit prin cumpărare. Recent a mai achiziționat unul, trecut pe numele fiicei sale de data aceasta. Boc deține și o cabană și de asemenea, a moștenit mai multe terenuri și păduri. În conturi are aproximativ 120.000 de lei. Anul trecut a obținut aproximativ 26.000 de lei de la UBB, iar de la Primăria Cluj-Napoca a obținut aproximativ 55.000 lei.

Candidatul independet susținut de PSD Octavian Buzoianu are un teren intravilan și două terenuri agricole. El are de asemenea, o casă de locuit, una de vacanță și două apartamente în Cluj-Napoca. Buzoianu mai deține și o ambarcațiune, bijuterii și obiecte de artă în valoare de 17.000 de euro. De asemenea, are mai multe acțiuni la mai multe firme, dar și câteva credite. A obținut anul trecut de la Hold Invest SRL aproximativ 25.000 de lei, iar soția sa a obținut de la UMF aproximativ 240.000 de lei.


Jurnalistul Liviu Alexa, candidat din partea Mișcării Liberale, are trecut în declarația sa de avere o cota parte dintr-un apartament, și acțiuni la mai multe firme: Call Mania SRL, Pagina Ciudatul SRL, Infolama SRL și Genoza SRL. Alexa a obținut venituri de la CallMania în calitate de director de 131.000 de lei și tot de la Call Mania, în calitate de redactor șef, a obținut 100.000 lei.

Candidatul PMP la Primărie Adrian Gurzău nu are case și apartamente, dar conduce un Mercedes. De la Parlamentul României a încasat aproximativ 59.000 de lei, iar de la botezul băiatului său s-a ales cu un cadou în valoare de 23.500 euro. Gurzău a mai obținut din dividente- fiind acționar la SC World Wide Solutions Center- suma de aproximativ 55.000 de lei.


Actualul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath- care își dorește la rândul său să ajungă primar- nu stă nici ea rău la capitolul avere. Anna Horvath are o casă, două terenuri, o Dacia Logan, fonduri de investiții, dar are și două credite. În declarația sa de avere nu este trecut însă venitul  obținut anul trecut de la Primăria Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter